Uraganul Fiona a ajuns şi în Republica Dominicană. Ce se întâmplă acum cu Adela Popescu, Radu Vâlcan şi Cabral: „Doamne, ce poveste”

Uraganul Fiona a ajuns şi în Republica Dominicană. Ce se întâmplă acum cu Adela Popescu, Radu Vâlcan şi Cabral: „Doamne, ce poveste”
Uraganul Fiona a ajuns în Republica Dominicană, unde se află în prezent Adela Popescu, Radu Vâlcan şi Cabral.

Uraganul Fiona a ajuns în Republica Dominicană, luni, 19 septembrie. S-a întâmplat la scurt timp după ce furtuna a lovit din plin Puerto Rico, lăsând în urmă pagube catastrofale. Destinații turistice populare din regiune sunt amenințate de ploi torențiale și rafale puternice de vânt, au anunțat autoritățile meteorologice. Vezi în rândurile de mai jos care este reacția prezentatorilor reality-show-ului „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, care se filmează în Republica Dominicană.

Uraganul Fiona a ajuns în Republica Dominicană

Fiona, furtună de categoria 1, a lovit din plin Puerto Rico, luni, 19 septembrie. Distrugerile înregistrate în urma manifestării uraganului în zonele urbane au fost „catastrofale”, potrivit guvernatorului Pedro Pierluisi. Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și aproape întregul arhipelag insular a rămas fără curent electric.

Ploile abundente inundă râurile și declanșează alunecări de teren în regiune. O mulțime de case, drumuri și poduri au fost deja distruse. Mai multe locuințe ale localnicilor sunt amenințate de vremea rea. Guvernatorul Pedro Pierluisi a estimat că pagubele ce vor fi înregistrate se vor ridica la ordinul miliardelor.

Până marți, 20 septembrie, regiunea se află sub amenințarea uraganului. Între timp, furtuna Fiona a ajuns și în Republica Dominicană, unde se filmează reality-show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” 2022. Prezentatorii de televiziune Adela Popescu și Cabral, împreună cu familiile lor, se află aproape de jungla dominicană, afectată de fenomenele meteo extreme.

Momentan, este prea devreme pentru a avea o imagine clară asupra pagubelor provocate în Republica Dominicană. Totuși, surse externe spun că imaginile împărtășite pe rețelele sociale arată inundații dispersate în Punta Cana, orașul stațiune cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb, precum și la Aeroportul Internațional La Romana de pe coasta de sud-est.

Reacțiile vedetelor din Republica Dominicană

O parte dintre vedetele din România care se află în regiunea afectată de uraganul Fiona au împărtășit câteva imagini și reacții cu fanii de pe rețelele sociale. Acestea pot fi vizualizate în galeria FOTO a acestui articol.

Partenerul prezentatoarei TV Adela Popescu a publicat pe pagina sa de Instagram un videoclip cu câteva dintre pagubele făcute de furtună. Bărbatul a mărturisit că a trecut prin emoții cumplite din cauza fenomenelor meteo.

„Noaptea trecută s-a întâmplat asta. Fiona (se face referire la uragan- n.r.), sub toate formele ei, a ajuns și aici, în Republica Dominicană, după prăpădul din Puerto Rico. Un zgomot și o frică cumplite. Noi… eu, @adela_popescu, @cabralibacka , @andreeaibacka, copiii noștri, suntem bine, dar aproape de toți ceilalți”, a scris Radu Vâlcan, în dreptul materialului video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radu Vâlcan (@raduvalcan)

Andreea Ibacka, partenera lui Cabral, a publicat un material în care a surprins rafalele de vânt puternice din regiune.

„Aici încă nu era nimic… Doamne, ce poveste! Doamne, mulțumim că am scăpat cu bine”, a scris Andreea Ibacka, într-un InstaStory.

„A fost o noapte grea, ne-am strâns în două camere”

Prezentatorul de televiziune Cabral a revenit ulterior cu un mesaj în care a vorbit despre pagubele înregistrate în zona în care se află întreaga echipă a emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Vedetele din România au rămas fără curent electric de cel puțin șase ore, iar camerele în care se află ar fi inundate. Din fericire, toată lumea se află în siguranță.

„Hai că s-a înmuiat Fiona, cred că ce a fost mai rău a trecut. Probabil nu mai avem țiglă pe casă, în toate camerele e plin de apă, curent electric nu mai e de vreo șase ore… A fost o noapte grea, ne-am strâns toți în două camere și am pus în geamuri saltelele de la paturile eliberate… Apoi am vegheat copiii cum dorm în timp ce Fiona urla ca nebuna și lovea casa cu toate sărăciile pe care le-a găsit prin zonă, de-am zis că se fărâmă.

Vântul se pare că i-a dat cu 140km/h și cu toate că estimările inițiale au fost că ochiul uraganului trece la 100km de noi… a fost la 18km distanță. Experiență intensă, da’ ne-am fi lipsit de dânsa cu mare drag… Acum trebuie să mai stăm închiși în casă niște ore, că nu s-a potolit de tot, apoi… s-a săvârșit. Toată lumea safe, Radu+Adela+TrioBombă sunt bine și ei. În imagine curtea din spate, cu masa spartă și găurită de țiglele de pe casă”, a transmis Cabral.

Fenomene meteo extreme pentru încă 36 de ore

Fiona este primul uragan care a ajuns pe uscat în Republica Dominicană, în ultimii 18 ani de zile. Ultimul astfel de fenomen a fost înregistrat în anul 2004, potrivit surselor externe. Autoritățile se arată îngrijorate de consecințele furtunii și spun că potopul ar putea continua pentru cel puțin încă 36 de ore.

Guvernul a avertizat că uraganul ar putea provoca adevărate dezastre. S-a vorbit despre posibile revărsări de râuri, pârâuri și râpe, precum și inundații urbane și alunecări de teren. Președintele Luis Abinader a suspendat toate lucrările în sectorul public și privat.

Furtuna a provocat, de asemenea, unele pagube și întreruperi de energie electrică în două complexe penitenciare din Higüey și Samaná,din în estul Republicii Dominicane, potrivit publicației locale El Día.