Ungurul care și-a vopsit Dacia în tricolorul românesc. Povestea despre naționalism, indiferent de etnie

Ungurul care și-a vopsit Dacia în tricolorul românesc. Povestea despre naționalism, indiferent de etnie
Ungurul care si-a vopsit masina in tricolorul romanesc de Ziua Nationala

Ați auzit de ungurul care și-a vopsit Dacia în tricolorul românesc? O poveste despre naționalism, indiferent de etnie îl are în prim-plan pe Ervin Koszta, un cetățean de etnie maghiară, care trăiește în Oradea. Acesta a fost protagonistul unui episod, care va rămâne, cu siguranță, în istorie prin gestul său neobișnuit. Bărbatul și-a vopsit autoturismul Dacia în tricolorul României surprinzând pe toată lumea.

Ungurul care și-a vopsit Dacia în tricolorul românesc

Ervin Koszta trăiește de ani buni în Oradea, oraș de care s-a îndrăgostit iremediabil. Fiu al unei familii formate dintr-un tată de etnie maghiară și o mamă româncă, bărbatul de 39 de ani a devenit vedeta urbei după gestul său incredibil. În urmă cu doi ani, în anul Centenarului Marii Uniri, Ervin și-a vopsit o Dacie în roșu, galben și albastru.

La volanul mașinii tricolore, ungurul a trecut primul Podul Centenarului, obiectiv realizat special pentru Ziua Națională a României din 2018. Deși pentru mulți dintre semenii noștri acest gest pare unul incredibil. Ervin Koszta consideră că e absolut normal: „Am vopsit mașina în tricolorul românesc cu ocazia Zilei Naționale”.

S-a născut la Petroșani, dar „a migrat” în Oradea

Tânărul este născut la Petroșani, dar de mai multă vreme trăiește în Oradea. În orașul orașul de pe Criș și-au găsit liniște toți membrii familiei Koszta. În urmă cu 22 de ani, părinții lui Ervin s-au mutat în inima Crișanei. Acum, el are familia sa. S-a căsătorit aici și are doi copii gemeni, care au împlinit 2 ani.

Marea pasiune a etnicului maghiar este tunningul. Are un atelier unde modifică mașinile într-un mod spectaculos. La fel se întâmplă cu cele șase autoturisme Dacia pe care le deține de mai multă vreme. Unul fabricat în 1989, unul produs în 1979, un altul cu motor Borgo franţuzesc din 1974, altul din 1981 – modelul cu patru faruri, un Break cu motor pe injecţie produs în 2000, plus unul din 1978.

Nu i-a păsat de reacțiile naționaliștilor

Chiar dacă gestul său de a-și vopsi mașina în tricolorul românesc a fost condamnat de unii naționaliști maghiari, Ervin e nepăsător. I se pare că oamenii își pierd energia cu astfel de lucruri:

„Eu tot timpul am fost pentru bună înţelegere şi bună pace între oameni, indiferent de naţie. Eu sunt orădean şi cetăţean român. Ţara noastră, România, trebuie iubită şi respectată, pentru că e a noastră, a tuturor“, a spus el la acel moment.

Ungurul care și-a vopsit Dacia în tricolorul românesc reprezintă un adevărat model pentru noi toți. Cei care susțin rivalitatea maghiaro-română ar putea învăța de la o asemenea persoană provenită dintr-o familie mixtă.