Ungaria iese din Europa cu pași mărunți? Măsura luată azi contrazice ideologia europeană

Ungaria iese din Europa cu pași mărunți? Măsura luată azi contrazice ideologia europeană
Ungaria a luat astăzi o măsură incredibilă

Marți, Ungaria a interzis adopțiile copiilor de către cuplurile de același sex. Parlamentul din această țară, în care partidul FIDESZ al premierului Viktor Orban deține o majoritate de două treimi, a adoptat o lege în acest sens, informează Agerpres.

Măsura luată azi de Ungaria contrazice ideologia europeană

Legea pe care guvernul Orban a propus-o astăzi, prevede că doar cuplurile căsătorite pot adopta copii, iar persoanele singure pot face acest lucru doar cu permisiune specială din partea ministrului pentru problemele familiei. În Ungaria nu este permisă căsătoria între persoane de același sex.

De asemenea, parlamentul de la Budapesta a amendat Constituția cu noi prevederi. Printre acestea s află și o nouă definiție a familiei precum uniunea dintre un tată care este un bărbat și o mamă care este o femeie, redefinire prin care sunt excluse alte tipuri de familie.

Persoanele singure sau membrii de familie pot adopta

Există și unele excepții, prin care persoane singure sau membri de familie pot adopta, însă, ”regula de bază este că doar cuplurile căsătorite pot adopta un copil, ceea ce înseamnă un bărbat și o femeie care sunt căsătoriți”, a scris ministrul justiţiei, Judit Varga, în proiectul de lege.

Până acum adopția de către cupluri de același sex era posibilă doar dacă unul din parteneri depunea cerere în calitate de persoană singură, potrivit Agerpres.

Ungaria, lovitură cruntă pentru România

La un moment dat, sistemul de educație din România a fost cotat ca fiind unul din cele mai bune. Dacă vorbim de învățământul real, de matematică, pentru o perioadă sistemul educațional românesc a excelat. Însă, potrivit unui studiu TIMSS recent, calitatea acestuia a scăzut. Studiul mai arată că vecinii unguri au crescut în ultima perioadă din acest punct de vedere.

Studiul menționat mai sus, Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) este un studiu internațional comparativ care măsoară tendințele realizării matematicii și științei la clasele a IV-a și a VIII-a la fiecare 4 ani.

Ungaria mai bună în învățământul real

Conform studiului  TIMMS, educația reală din Ungaria se află în prim-planul Europei. Declarația a fost făcută chiar marți de către secretarul de stat pentru educație publică, Maruzsa Zoltán. Informațiile au fost făcute publice la o conferință de presă la Budapesta.

Secretarul de stat a subliniat că studenții maghiari au obținut un rezultat care era în concordanță cu media europeană. Potrivit lui Maruzsa Zoltán, în alte trei categorii, elevii au depășit cu mult media europeană, conform studiului TIMSS .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI