Ungaria a dat o lecție importantă României. Ministerul Educației nu ar face asta, niciodată

Ungaria a dat o lecție importantă României. Ministerul Educației nu ar face asta, niciodată
Ungaria a dat o lecție importantă României. Ministerul Educației nu ar face asta, niciodată

Valul doi al pandemiei de coronavirus a început să lovească tot mai serios şi Ungaria, care a început să ia măsuri restrictive. Printre acestea, s-a decis inclusiv trecerea cursurilor pentru şcolari exclusiv pe online. O măsură care a fost luată şi în România, doar că oficialii de la Budapesta au fost mult mai atenţi la modalitatea de implementare. Astfel încât să se evite situaţia ca o mare parte dintre copii să nu poată participa la cursuri. Problemă pe care România o acuză din plin. În special pentru că nu au internet. Ei bine, autorităţile de la Budapesta au ales să ofere Internet gratuit pentru toţi elevii.

Ungaria a instaurat stare de urgenţă până în luna februarie! Nu se poate circula între orele 20:00 şi 05:00!

În această săptămână, primul ministru Viktor Orban a semnat un decret guvernamental prin care oferă tuturor elevilor internet gratuit pe perioada școlii. În urmă cu o săptămână, liceele au început să predea doar online, ca măsură anti-COVID-19, arată Daily News Hungary, citat de Școala 9 BRD, platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

Conform unui decret guvernamental adoptat marți noapte, starea de urgență din Ungaria, instaurată pentru combaterea celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, a fost prelungită până la data de 8 februarie. Restricțiile, care includ o interdicție de circulație între orele 20.00 și 05.00, interdicția privind adunările și trecerea la cursuri online pentru licee și universități, urmau inițial să se încheie la 11 decembrie. Însă, acum ele pot fi prelungite cu două luni suplimentare.

Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere din luna septembrie. Cu toate acestea, guvernul lui Viktor Orban a hotărât să impună restricții mai aspre abia la începutul lunii noiembrie. Cazurile au depășit 4.200, iar 99 de decese au fost înregistrate miercuri, în ușoară scădere după recordurile din ultimele săptămâni în Ungaria, țară cu o populație de 9,8 milioane de locuitori, care a fost mai degrabă ferită de primul val al pandemiei din primăvară. În acest moment, aproape 7.500 de bolnavi sunt spitalizați, dintre care 581 sunt conectați la ventilatoare. Conform statisticilor oficiale, în Ungaria au decedat în total 3.380 de persoane din cauza COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI