03 dec. 2022 | 12:47

Unde va ninge ca în poveşti în Ajunul Crăciunului 2022. Prognoza meteo actualizată pentru sărbătorile de iarnă

Vremea Meteo
Unde va ninge ca în poveşti în Ajunul Crăciunului 2022. Prognoza meteo actualizată pentru sărbătorile de iarnă
Cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou

Cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou? Administrația Națională de Meteorologie a anunțat valori termice mai ridicate decât cele normale în perioada Crăciunului. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi abundente până la jumătatea lunii decembrie.

Prognoza meteo de Crăciun 2022

Meteorologii estimează că, în intervalul 5 decembrie – 2 ianuarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Nu vom avea parte de foarte multă ninsoare, decât la munte sau pe arii mai restrânse, însă nu cantități mari. Iată prognoza meteo:

  • Săptămâna 5-12 decembrie 2022

În această perioadă, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Se vor înregistra precipitații însemnate în toată România, mai ales în partea de sud-vest, vest, nord-vest și centrul țării.

  • Săptămâna 12-19 decembrie 2022

Și în această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi semnificate, mai ales în partea de vest, centru și nord-vest.

  • Săptămâna 19-26 decembrie 2022

În majoritatea regiunilor, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. De asemenea, la nivelul întregii țări, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

  • Săptămâna 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

La fel ca și în celelalte săptămâni, valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi normale, în toata România.

Cum va fi vremea de Revelion

Potrivit ANM, Anul Nou vine cu vreme blânda la trecerea dintre ani, cu precipitații sub formă de ninsoare. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor apărea doar în anumite regiuni, însă în cantități scăzute.

„Într-adevăr, în ultima vreme, ne confruntăm cu numeroase recorduri, atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere al precipitațiilor, de asemenea, vorbim de o frecvență destul de ridicată, chiar și pe teritoriul României, a fenomenelor specifice instabilității atmosferice, așa cum am avut și-n această vară.

Mă refer la grindină, vânt, în special vijelie, acele intensificări de scurtă durată ale vântului.

Revenind la recorduri, fiecare lună aduce câte un record. Chiar și luna octombrie 2022 a adus numeroase recorduri, mai ales începutul lunii. Și la noi în țară, am avut câteva recorduri, pe parcursul acestei luni.

Am avut la Slatina 25 de grade Celsius, când, în mod normal, ar trebui să avem maxime până la 17 – 18 grade pentru sudul teritoriului. Pe de-o parte China s-a confruntat cu cele mai ridicate temperaturi, undeva la 40 de grade, iar în Grecia au fost cele mai coborâte temperaturi, chiar sub zero grade”, a spus meteorologul Mirela Polifronie, potrivit antena3.ro.

Citește și: Ninsori puternice şi polei în România. Zonele pentru care a fost emis Cod Galben de vreme rea

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro