07 feb. 2024 | 15:50

Unde trebuie să pui brânza prea sărată, de fapt. Așa se va desăra rapid și va fi bună de mâncat

Diverse
Unde trebuie să pui brânza prea sărată, de fapt. Așa se va desăra rapid și va fi bună de mâncat
Unde trebuie să pui brânza prea sărată, de fapt. Așa se va desăra rapid și va fi bună de mâncat

Dacă brânză este prea sărată pentru preferințele tale, există o metodă interesantă prin care îi poți schimba gustul. Acest truc te va scăpa imediat de excesul de sare și rezultatul va fi un aliment perfect. Iată tot ce trebuie să facă dacă brânza are un gust mult prea intens.

Cum scapi de gustul sărat al brânzei

Brânza poate fi o alegere delicioasă pentru mulți dintre noi, dar uneori, nivelul excesiv de sare poate afecta experiența. Dacă te-ai găsit vreodată în situația de a dori să scapi de excesul de sare din branza ta proaspăt achiziționată, există mai multe metode simple și eficiente pe care le poți folosi.

Dacă dorești să scapi rapid de sarea în exces din brânza ta, prima metodă la îndemână este să o ții în apă rece. Această tehnică implică simpla plasarea brânzei în apă rece, cu opțiunea de a tăia bucăți mai mici pentru a accelera procesul.

Brânza ar trebui lăsată în apă rece peste noapte sau câteva zile, în funcție de nivelul de sărare pe care dorești să îl reduci. După acest proces, păstrează brânza la frigider pentru a menține prospețimea.

Vezi și: Tipul de brânză care transformă un piure banal în unul de top. Aşa îl vei mânca doar în restaurante celebre

O altă modalitate eficientă de a elimina excesul de sare din brânza este utilizarea unui amestec de apă și lapte dulce. Combină o cană de lapte dulce cu două cani de apă rece și așază branza în acest lichid într-un castron. Lasă brânza acolo pentru câteva ore și apoi transferă castronul la frigider pentru a menține prospețimea și a accentua gustul delicat.

O altă variantă de desărare implică folosirea apei reci împreună cu felii de pâine și o picătură de oțet. Într-un castron mai mare, pune branza și adaugă câteva felii de pâine. Adaugă apă rece în castron și vei observa că pâinea va absorbi sarea eliminată din brânză.

De asemenea, poți opta pentru adăugarea unei lingurițe de oțet, accelerând procesul de diluare a sărurilor în apă și obținând astfel o brânza mai puțin sărată.

Cum salvezi mâncarea prea sărată

Odată ce ai învățat cum să desărezi brânza, este important să știi și cum să remediezi situația atunci când mâncarea ta iese prea sărată. Greșelile pot apărea, sau s-ar putea să folosești ingrediente care deja conțin o cantitate semnificativă de sare.

Experții bucătari ne îndrumă către soluții simple pentru a echilibra gustul mâncării prea sărate. Un truc eficient este adăugarea unui ingredient acid, precum suc de lămâie, lime sau oțet de mere.

Acesta are capacitatea de a neutraliza excesul de sare. Dacă este posibil, adăugarea de roșii sau sos de roșii, sau chiar pastă de roșii, este recomandată, deoarece aceste ingrediente au, de asemenea, proprietăți acide.

Pentru alte feluri de mâncare sărate, poți opta pentru adăugarea de smântână, brânză ricotta sau avocado. Aceste ingrediente ajută la diluarea concentrației de sare, oferindu-ți posibilitatea să scapi de gustul exagerat de sărat al preparatelor.

Vezi și: De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu

O altă metodă eficientă este adăugarea de lactate, precum lapte, smântână mai grasă sau orice alt produs lactat disponibil. Dacă preferi alternative vegetariene, laptele de cocos sau laptele de ovăz pot servi la fel de bine.

În cazul în care ai pregătit o bucată de carne la cuptor care a ieșit foarte sărată, soluția este simplă: adaugă câțiva cartofi cruzi. Acest truc se aplică și la supe, ciorbe sau alte feluri de mâncare bogate în lichid. Prin adăugarea unor felii de cartofi, gustul prea sărat al mâncării este echilibrat și salvat!

Beneficiile brânzei de capră

Brânza de capră furnizează o gamă variată de nutrienți esențiali, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Aceasta este o sursă excelentă de calciu, fosfor, vitamina A și vitamina B12, contribuind la menținerea sănătății oaselor, a sistemului nervos și a vederii.

Comparativ cu brânzeturile obținute din laptele de vacă, brânza de capră este adesea considerată mai ușor de digerat. Acest aspect o face o opțiune potrivită pentru cei care pot avea sensibilități la lactoză sau intoleranță la proteina din laptele de vacă.

Brânza de capră conține grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3 și omega-6, care sunt benefici pentru inimă și sistemul vascular. Aceste grăsimi contribuie la menținerea nivelului de colesterol în limite normale și susțin sănătatea cardiovasculară.

Datorită conținutului său bogat în zinc și seleniu, brânza de capră poate susține sistemul imunitar. Acești antioxidanți contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la întărirea capacității organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

Află și: Unde e bine să pui brânza în frigider. Sfat de aur de la Mihaela Bilic, așa scapi de o mare problemă

Persoanele care suferă de alergii la proteina din laptele de vacă pot găsi în brânza de capră o alternativă potrivită. Deoarece conține diferite proteine, brânza de capră poate fi o opțiune mai bine tolerată pentru cei cu sensibilități.

Brânza de capră se poate integra ușor în diverse rețete. Fie că este vorba de salate, aperitive sau preparate calde, această brânză adaugă o notă distinctivă și savuroasă. Textura sa cremoasă și gustul său delicat pot transforma orice masă într-o experiență culinară deosebită.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
EVZ.ro
Toți proprietarii din România vor fi expuși. Amenzile sunt fără precedent
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Sora lui Florin Salam trăiește un calvar. Se teme pentru viața ei
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
UNGURII au luat foc. Au anunțat chiar din România: Nu permitem
Capital.ro
Metoda prin care românii îşi pot reduce creditul cu opt ani. Tot mai mulți apelează la asta
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro