29 nov. 2023 | 16:08

De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu

Diverse
De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu
De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu

Cașcavalul și brânza sunt unele dintre cele mai îndrăgite alimente. Se folosesc la diferite preparate, precum pizza, paste sau alte combinații interesante. Ce facem, însă, atunci când trebuie să le dăm pe răzătoare? Uneori, se rad foarte greu, se lipesc și împrăștie peste tot, dar există un truc ce rezolvă aceste probleme.

Cum să razi brânză și cașcaval simplu

Un truc aparent simplu, dar adesea trecut cu vederea, este acela de a răci cașcavalul și brânza înainte de a le rade. Sunt folosite în multe rețete în acest fel, dar este deranjat să vezi cum se împrăștie peste tot și se lipesc de răzătoare.

Acest aliment se găsește și deja ras, la pungi, în magazine, dar brânza proaspăt rasă are un gust mult mai bun și se topește mai bine. În plus, cea din comerț conține conservanți precum amidonul din cartofi și natamicină și este mai nocivă pentru sănătate.

Astfel, dacă vrei ca brânza să se radă perfect, trebuie să o congelezi puțin înainte. Este suficient să o ții la congelator pentru 20 de minute și apoi să o folosești cu încredere, pentru că se nu vei mai umple toată bucătăria de resturi și te vei mișca și mult mai repede.
Pulverizați răzătoarea cu spray antiaderent. Brânza rasă va aluneca imediat și va face curățarea mult mai ușoară decât atunci când nu este folosită altă soluție. Puneți răzătoarea într-un recipient mare cu alimente puțin adânci înainte de a da pe răzătoare.

Aceasta este o modalitate ușoară de a prinde toată brânza, fără ca aceasta să cadă de pe farfurie. De altfel, vă oferă și spațiu suficient pentru a vă mișca în liniște. La final, brânza este perfectă pentru gătit, iar bucătăria lună!

De ce să congelezi brânza înainte de utilizare

Răcirea cașcavalului înainte de a-l rade îl face să devină mai solid și mai ușor de manevrat. Această consistență fermă permite obținerea unei texturi mai fine și uniforme atunci când radeți cașcavalul. În loc să se lipească sau să se sfărâme, cașcavalul rece se va tăia în bucăți mai netede și va conferi preparatului tău un aspect mai atractiv.

Află și: Tipul de brânză care transformă un piure banal în unul de top. Aşa îl vei mânca doar în restaurante celebre

Atunci când cașcavalul este cald sau la temperatura camerei, există riscul ca fâșii mai subțiri să se lipească între ele sau de răzătoare. Răcirea cașcavalului pentru o perioadă scurtă de timp îl face să devină mai puțin lipicios și, astfel, mai ușor de ras în bucăți distincte.

Temperatura joasă ajută la menținerea aromei și consistenței naturale ale cașcavalului. Această practică previne topirea sau modificarea structurii sale în timpul pregătirii, păstrându-i autenticitatea gustului.

Dacă nu ai la îndemână o răzătoare, poți opta și pentru alte alternative interesante. Poți pune brânza sau cașcavalul într-un blender, unde să folosești o lamă de mărunțit sau chiar să îl tai manual. Și așa este nevoie de o brânză rece, tare, care să nu te pună în dificultate.

Cum se face brânza de casă

Fabricarea brânzei de casă este o artă veche și captivantă, care aduce în casele noastre un gust autentic și proaspăt. A face brânză în propria bucătărie poate părea o provocare, dar cu puțină răbdare și atenție la detalii, vei putea să te bucuri de brânza ta de casă delicioasă.

Pentru asta ai nevoie de doar două ingrediente: 4 litri de lapte proaspăt de vaci și 50 ml suc de lămâie sau oțet de vin alb. Se prepară foarte repede și nu trebuie să pierzi deloc prea mult timp.

Adaugă laptele proaspăt într-un vas și pune-l la fiert, adăugând apoi sucul de lămâie sau oțetul. Continuă fierberea până când laptele începe să se coaguleze. Ai grijă să nu-l lași să fiarbă prea mult, ci doar până când se produce separarea dintre zer și granulele de lapte coagulat.

După ce a atins acest punct, lasă-l să se răcească și amestecă-l delicat, apoi strecoară brânza printr-un tifon curat, într-un mod similar cu pasul anterior. Las-o apoi să se răcească în voie, pune-o la frigider pentru câteva ore pentru a se întări, apoi te poți bucura din plin de preparat.

Beneficiile brânzei pentru sănătate

Brânza este o sursă bogată de proteine, esențiale pentru menținerea și dezvoltarea țesuturilor musculare. Consumul regulat de brânză poate contribui la asigurarea aportului optim de proteine necesare pentru funcționarea corectă a organismului.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic dezvăluie adevărul despre brânză, dușmanul siluetei noastre. Câte calorii are ”o feliuță cât palma și cât degetul de groasă”

Brânza este bogată în calciu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și dinților. În plus, mulți producători de brânză îmbogățesc produsul cu vitamina D, ceea ce sprijină absorbția eficientă a calciului în organism.

Datorită conținutului ridicat de calciu și fosfor, brânza contribuie la menținerea sănătății oaselor și previne riscul de osteoporoză. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru consolidarea oaselor și prevenirea pierderii de masă osoasă.

Brânza furnizează o gamă largă de nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele A, B12, și zinc. Acești nutrienți contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, menținerea sănătății pielii și metabolismului adecvat.

Unele tipuri de brânză, cum ar fi cele fermentate, conțin probiotice benefice pentru flora intestinală. Aceste bacterii sănătoase sprijină digestia, absorbtia de nutrienți și pot contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Anumite tipuri de brânză, cum ar fi cele cu conținut redus de grăsimi și bogate în acizi grași omega-3, pot avea beneficii pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi sănătoase pot contribui la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro