29 nov. 2023 | 16:08

De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu

Diverse
De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu
De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi. Așa vei proceda mereu

Cașcavalul și brânza sunt unele dintre cele mai îndrăgite alimente. Se folosesc la diferite preparate, precum pizza, paste sau alte combinații interesante. Ce facem, însă, atunci când trebuie să le dăm pe răzătoare? Uneori, se rad foarte greu, se lipesc și împrăștie peste tot, dar există un truc ce rezolvă aceste probleme.

Cum să razi brânză și cașcaval simplu

Un truc aparent simplu, dar adesea trecut cu vederea, este acela de a răci cașcavalul și brânza înainte de a le rade. Sunt folosite în multe rețete în acest fel, dar este deranjat să vezi cum se împrăștie peste tot și se lipesc de răzătoare.

Acest aliment se găsește și deja ras, la pungi, în magazine, dar brânza proaspăt rasă are un gust mult mai bun și se topește mai bine. În plus, cea din comerț conține conservanți precum amidonul din cartofi și natamicină și este mai nocivă pentru sănătate.

Astfel, dacă vrei ca brânza să se radă perfect, trebuie să o congelezi puțin înainte. Este suficient să o ții la congelator pentru 20 de minute și apoi să o folosești cu încredere, pentru că se nu vei mai umple toată bucătăria de resturi și te vei mișca și mult mai repede.
Pulverizați răzătoarea cu spray antiaderent. Brânza rasă va aluneca imediat și va face curățarea mult mai ușoară decât atunci când nu este folosită altă soluție. Puneți răzătoarea într-un recipient mare cu alimente puțin adânci înainte de a da pe răzătoare.

Aceasta este o modalitate ușoară de a prinde toată brânza, fără ca aceasta să cadă de pe farfurie. De altfel, vă oferă și spațiu suficient pentru a vă mișca în liniște. La final, brânza este perfectă pentru gătit, iar bucătăria lună!

De ce să congelezi brânza înainte de utilizare

Răcirea cașcavalului înainte de a-l rade îl face să devină mai solid și mai ușor de manevrat. Această consistență fermă permite obținerea unei texturi mai fine și uniforme atunci când radeți cașcavalul. În loc să se lipească sau să se sfărâme, cașcavalul rece se va tăia în bucăți mai netede și va conferi preparatului tău un aspect mai atractiv.

Află și: Tipul de brânză care transformă un piure banal în unul de top. Aşa îl vei mânca doar în restaurante celebre

Atunci când cașcavalul este cald sau la temperatura camerei, există riscul ca fâșii mai subțiri să se lipească între ele sau de răzătoare. Răcirea cașcavalului pentru o perioadă scurtă de timp îl face să devină mai puțin lipicios și, astfel, mai ușor de ras în bucăți distincte.

Temperatura joasă ajută la menținerea aromei și consistenței naturale ale cașcavalului. Această practică previne topirea sau modificarea structurii sale în timpul pregătirii, păstrându-i autenticitatea gustului.

Dacă nu ai la îndemână o răzătoare, poți opta și pentru alte alternative interesante. Poți pune brânza sau cașcavalul într-un blender, unde să folosești o lamă de mărunțit sau chiar să îl tai manual. Și așa este nevoie de o brânză rece, tare, care să nu te pună în dificultate.

Cum se face brânza de casă

Fabricarea brânzei de casă este o artă veche și captivantă, care aduce în casele noastre un gust autentic și proaspăt. A face brânză în propria bucătărie poate părea o provocare, dar cu puțină răbdare și atenție la detalii, vei putea să te bucuri de brânza ta de casă delicioasă.

Pentru asta ai nevoie de doar două ingrediente: 4 litri de lapte proaspăt de vaci și 50 ml suc de lămâie sau oțet de vin alb. Se prepară foarte repede și nu trebuie să pierzi deloc prea mult timp.

Adaugă laptele proaspăt într-un vas și pune-l la fiert, adăugând apoi sucul de lămâie sau oțetul. Continuă fierberea până când laptele începe să se coaguleze. Ai grijă să nu-l lași să fiarbă prea mult, ci doar până când se produce separarea dintre zer și granulele de lapte coagulat.

După ce a atins acest punct, lasă-l să se răcească și amestecă-l delicat, apoi strecoară brânza printr-un tifon curat, într-un mod similar cu pasul anterior. Las-o apoi să se răcească în voie, pune-o la frigider pentru câteva ore pentru a se întări, apoi te poți bucura din plin de preparat.

Beneficiile brânzei pentru sănătate

Brânza este o sursă bogată de proteine, esențiale pentru menținerea și dezvoltarea țesuturilor musculare. Consumul regulat de brânză poate contribui la asigurarea aportului optim de proteine necesare pentru funcționarea corectă a organismului.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic dezvăluie adevărul despre brânză, dușmanul siluetei noastre. Câte calorii are ”o feliuță cât palma și cât degetul de groasă”

Brânza este bogată în calciu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și dinților. În plus, mulți producători de brânză îmbogățesc produsul cu vitamina D, ceea ce sprijină absorbția eficientă a calciului în organism.

Datorită conținutului ridicat de calciu și fosfor, brânza contribuie la menținerea sănătății oaselor și previne riscul de osteoporoză. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru consolidarea oaselor și prevenirea pierderii de masă osoasă.

Brânza furnizează o gamă largă de nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele A, B12, și zinc. Acești nutrienți contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, menținerea sănătății pielii și metabolismului adecvat.

Unele tipuri de brânză, cum ar fi cele fermentate, conțin probiotice benefice pentru flora intestinală. Aceste bacterii sănătoase sprijină digestia, absorbtia de nutrienți și pot contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Anumite tipuri de brânză, cum ar fi cele cu conținut redus de grăsimi și bogate în acizi grași omega-3, pot avea beneficii pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi sănătoase pot contribui la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
EVZ.ro
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani la rând, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Stai la curte, poți să fii amendat. Gestul care golește buzunarele
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
Capital.ro
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionarii români: ”Trebuie doar să își introducă datele!”
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro