Și tu obișnuiești să depozitezi nucile în cămară? Specialiștii spun că acest obicei este greșit, pentru că fructul nucului va râncezi rapid. Află în rândurile de mai jos unde se păstrează nucile, de fapt. Este cel mai convenabil mod de depozitare.
Fructele nucilor sunt des folosite de gospodinele din România, în diverse scopuri. Nucile pot fi consumate de sine stătătoare sau pot fi utilizate la prepararea anumitor rețete de deserturi, salate și altele. Sunt foarte sănătoase, iar specialiștii din domeniul nutriției recomandă să fie introduse în dieta zilnică a consumatorilor.
Datorită proprietăților pe care le prezintă, nucile contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiace, reducând inflamațiile, precum și riscul de formare de cheaguri de sânge, ce pot conduce la dezvoltarea de atac de cord și accident vascular cerebral.
Totodată, cercetătorii au descoperit că probabilitatea confruntării cu hipertensiune arterială scade, în condițiile unui consum adecvat de nuci. Inclusiv riscul de deces prematur, cauzat de afecțiunile cardiace, se reduce semnificativ. Beneficiile fructelor uscate nu se opresc aici, ele asigurând și buna funcționare a creierului.
Nucile se recomandă a fi consumate doar dacă nu sunt râncezite. Ce nu știu multe gospodine este că fructele nucilor se strică și din cauza modului de depozitare nepotrivit. Poate să pară foarte simplu să păstrezi nuci, majoritatea româncelor punându-le în cămară. Specialiștii spun că nu este potrivit să procedezi astfel.
Odată râncezite, nucile și-au pierdut aroma caracteristică. Este foarte important ca modul de păstrate al acestor fructe să fie unul potrivit, pentru a rezista în timp. Specialiștii spun că lumina, oxigenul și căldura din debara influențează în mod negativ nucile, astfel încât nu se recomandă păstrarea lor în astfel de condiții.
Grăsimile nesaturate din nuci reacționează la schimbările de condiții, astfel încât specialiștii au explicat cum trebuie să le păstrezi, dacă vrei să te bucuri de ele pe termen lung. Cel mai bine este să pui nucile într-un recipient ermetic, pe care să îl lași la frigider.
Dacă vrei să le consumi sau să le folosești la prepararea a diverse feluri de mâncare, trebuie să le scoți din frigider cu cel puțin trei ore înainte, pentru a reveni la temperatura camerei. Ulterior, pot fi folosite în orice moment al zilei.
De ce să mănânci miez de nucă în fiecare zi? Nutriționiștii recomandă consumul de nuci, datorită conținutului lor scăzut în grăsimi și, totodată, bogat în carbohidrați. Noi cercetări arată că nucile au un impact semnificativ asupra sănătății cardiovasculare, echilibrând și nivelul de colesterol.