Unde se află credința unui om, de fapt. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Organul cel mai aproape de Dumnezeu”

Unde se află credința unui om, de fapt. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Organul cel mai aproape de Dumnezeu”
Prof. dr. Vlad Ciurea: „Organul cel mai aproape de Dumnezeu”

Să începem cu o întrebare pentru toți cei care citesc aceste rânduri. Care credeți că este cel mai important organ din corpul uman? Mulți oameni ar crede probabil că este inima, totuși, este creierul. În timp ce inima este un organ vital, creierul, și sistemul nervos care se atașează la creier, alcătuiesc cel mai critic sistem de organe din corpul uman. De aceeași părere este și celebrul profesor doctor Vlad Ciurea, după ani de cercetare.

Creierul, cel mai important organ din corpul uman

Sistemul nervos uman este responsabil pentru coordonarea fiecărei mișcări și acțiuni pe care le face corpulnostru. Mai important, acesta controlează, de asemenea, fiecare funcție din interiorul corpului uman. Pentru ca inima să bată, plămânii să respire și picioarele să meargă, sistemul nervos trebuie să funcționeze corect.

Ața cum spuneam la început, toți specialiștii au căzut de comun acord asupra acestui aspect. Creierul este cel mai important organ din organism. În timp ce multe organe sunt esențiale pentru supraviețuirea noastră, creierul conține sinele.

Acesta este responsabil pentru personalitate și conștiință și este ceea ce ne diferențiază cel mai mult de alte specii. Prin coordonarea a miliarde de neuroni, creierul exercită un control executiv asupra restului corpului.

Acesta interpretează informațiile provenite de la simțurile noastre, permițându-ne să auzim, să vedem, să atingem, să gustăm și să mirosim. Ne dă emoțiile noastre, de la simplitatea fericirii și a fricii până la complexitatea geloziei și a iubirii. De asemenea, creierul nostru trebuie să ne mulțumească pentru mișcarea mușchilor noștri.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Creierul este organul cel mai aproape de Dumnezeu”

Unul din cei mai importanți cercetători români în acest domeniu este prof. dr. Vlad Ciurea, care consideră creierul ca fiind „cel mai apropiat organ de Dumnezeu”.

„Nu poți face o activitate pe corpul uman, mai ales pe creierul uman dacă nu ești credincios. Că te apropii de organul cel mai aproape de Dumnezeu. Credința este în creier.

S-au făcut anumite cercetări: în mijlocul creierului s-a descoperit un centru – nu este pur pentru religie, dar este un centru care acumulează emoțiile sufletului uman și acestei credințe. Există acest centru care cu metodele actuale îl pun și vibrează ca și o inimă, în mijlocul creierului. În momentele de slujbă, când se ascultă Evanghelia, vibrează.

Mai mult, s-a făcut un lot de măicuțe care au fost studiate pe cea ce se numește RMN funcțional, un RMN care arată funcțiile creierului care se desfășoară, se mișcă. Și ele erau la repetate și repetate rugăciuni pe care știm că le fac măicuțele…S-au făcut asemenea studii și s-a arătat pe RMN funcțional că există centri ai credinței în creierele acelor măicuțe, care vibrau în mod total.”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea.

Nu este impermeabil la daunele vieții

Din păcate, ca și restul organelor noastre, creierul nu este impermeabil la daunele vieții. Unele dintre acestea apar devreme, cum ar fi diversele defecte congenitale legate de creier, în timp ce altele se pot manifesta în orice etapă a vieții, cum ar fi crizele, tulburările mentale, infecțiile și leziunile cerebrale traumatice.

Riscul apariției tumorilor cerebrale, a accidentelor vasculare cerebrale, a bolii Alzheimer, a bolii Parkinson și a multor alte boli neurodegenerative crește dramatic odată ce ajungem la o vârstă înaintată.

Creierul trece prin multe schimbări pe măsură ce îmbătrânim, inclusiv plasticitate redusă, sensibilitate scăzută la glucoză, flux sanguin redus, neurogeneză redusă și acumularea crescută de proteine prost pliate, cum ar fi faimoasele beta-amiloid și tau.

Aceste boli rămân deosebit de dificil de tratat, chiar și în raport cu alte boli legate de vârstă. Acest lucru este valabil în special în cazul bolii Alzheimer, care rămâne singura cauză de deces din top 10 în lume fără un tratament de modificare a bolii, mai spune celebrul neurochirurg Vlad Ciurea.