Mulți oameni sunt credincioși, dar puțini știu ce se întâmplă în timpul unei rugăciuni în creierul lor. Prof. dr. Vlad Ciurea a venit cu o serie de dezvăluiri pentru toți cei care au obiceiul de a se ruga periodic. ,,S-a constatat o activare formidabilă a creierului, se deschid niște centri”, a afirmat specialistul. Ce se întâmplă de fiecare dată când faci acest lucru? Trebuie să știi și tu asta!
Creștinii ortodocși se bucură zilele acestea de cea mai mare sărbătoare care aduce iubire și speranță în case. Mulți au respectat tradițiile și obiceiurile, restricțiile alimentare din post și rugăciunile dese din toată această perioadă.
Prof. dr. Vlad Ciurea spune care sunt beneficiile unei gândiri pozitive, puterea rugăciunii asupra creierului și legătura dintre credință și știință. De asemenea, expertul a vorbit și despre cât este de importantă relația specială cu Dumnezeu.
În creierul nostru se desfășoară totul în doi poli: optimism și pesimism. Noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în perioadele spirituale, când gândurile pozitive trebuie să iasă la iveală.
,,Am avut o operație foarte grea luni seara. A fost un moment în care mă gândeam să nu operez și totuși mă gândeam la pacient. Am discutat și cu colegii mei dacă să continuăm sau nu intervenția.
Ne doream să ajungă pacientul acasă, pentru a petrece Paștele cu familia. Operația a reușit, dar aflați că toată noaptea din luni spre marți m-am rugat.
M-a ajutat Dumnezeu și în vinerea mare a plecat acasă, pe picioare. Cui să mulțumesc? Echipei, spitalului sau să îndreptăm capul spre cer și să îi mulțumesc lui Dumnezeu?”, a spus acesta.
Expertul susține că trebuie să ne rugăm cuiva în care credem, indiferent de orice/oricine ar fi vorba. Puterea gândului este incredibilă.
De asemenea, doctorul a adus în prim-plan anumite experiențe care par a fi desprinse de realitate. Oamenii credincioși trebuie să știe că în timp ce ne rugăm sunt câteva centre care se activează.
,,În medicină treci prin fenomene grele de tot. Medicii cu care eu lucrez își fac cruce înainte să înceapă o operație, oricât de simplă ar fi, poate interveni ceva neprevăzut și să ne ajute cel de sus.
Sunt niște centre care se activează. S-au făcut experimente umane pe persoane care sunt foarte religioase, se deschid niște centri, s-au deschis ca și centri de religie.
S-au făcut experimente pe oameni în biserici și s-a constatat o activare formidabilă a creierului, o deschidere pe unele zone din creier. Cele mai receptive persoane sunt măicuțele, probabil sunt cele mai credincioase”, a mai declarat medicul, pentru antena3.ro.