Unde s-a angajat Alice Iacobescu după demisia de la Digi 24. Au pus-o deja director al postului

Unde s-a angajat Alice Iacobescu după demisia de la Digi 24. Au pus-o deja director al postului
Alice Iacobescu va fi director de știri la postul de radio Europa FM

Alice Iacobescu va fi noul director de știri al postului de radio Europa FM. Jurnalista a demisionat recent de la Digi 24 și trebuia să stea în preaviz până în luna octombrie, însă a fost scoasă de pe post la doar o zi după ce a acordat un interviu în care a vorbit despre demisie, politică editorială și folosirea în exces a termenului Breaking News.

Alice Iacobescu va fi director de știri la postul de radio Europa FM

„A venit ca o surpriză, dar şi ca o încheiere firească: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru că a fost. Nu ştiam când am intrat astăzi în emisie şi mă bucur că nu am ştiut, pentru că o parte din energie şi concentrare ar fi fost neutralizată de emoţie şi ar fi fost păcat”, a scris Alice Iacobescu pe contul personal de Facebook după ce a aflat că nu va mai avea emisiune la Digi 24.

Jurnalista a vorbit despre motivele care au determinat-o să demisioneze, precizând că modul în care postul de televiziune la care a lucrat încearcă să își atragă audiența nu se mai suprapune cu obligația de a face jurnalism.

„Dacă tu începi să-i copiezi pe ceilalți nu faci decât să-ți nemulțumești propriul public, care se simte dezamăgit și în nici un caz nu vei atrage publicul celorlalte televiziuni, pentru că acel public este deja fidelizat”, a declarat jurnalista.

Alice Iacobescu și-a găsit foarte repede un nou loc de muncă. Va fi directorul de știri al postului de radio Europa FM, urmând să ocupe locul lăsat liber de Teodor Tiță. Acesta a renunțat la post pentru a se alătura echipei de campanie a lui Dan Barna pentru alegerile prezidențiale.

„Este alegerea naturală, pe care mulți au intuit-o de cum au aflat că voi face o schimbare de substanță. Europa FM este o oază de profesionalism și decență și sunt onorată să mă alătur unei echipe pe care o urmăresc cu plăcere de ani de zile, deja”, a anunțat Alice Iacobescu.