Unde nu trebuie să-ți faci vreodată un tatuaj. Ce se întâmplă dacă faci aceste greșeli

Unde nu trebuie să-ți faci vreodată un tatuaj. Ce se întâmplă dacă faci aceste greșeli

În ultimii ani, tatuajele au devenit extrem de populare, iar statisticile arată că 43% dintre persoane își fac tatuaje pentru a-i onora pe cei dragi, iar 37% pentru stil.

Unde nu trebuie să-ți faci vreodată un tatuaj

Cu toate acestea, medicii și tatuatorii susțin că există și unele locuri care nu sunt ideale de a fi tatuate. Află, așadar, cele 7 părți ale corpului unde nu ar trebui să-ți faci niciodată un tatuaj.

Pe coate

Astfel, specialiștii nu recomandă tatuajele pe coate, întrucât în această zonă cerneala nu prea rezistă. Mai mult decât atât, pielea este și foarte groasă și este nevoie de multe înțepături, iar asta înseamnă că tatuatrul va fi nevoit să petreacă mai mult timp în acea zonă. De asemenea, există și o mare posibilitate ca, dacă nu-ți hidratezi coatele, tatuajul să se estompeze mult mai repede.

Pe axile

Evident, subsoara este unul dintre cele mai dureroase locuri de tatuat. Durerea poate fi una foarte severă, iar procesul va fi probabil de nesuportat pentru tine.

În spatele genunchilor

Și zona din spatele genunchilor este una foarte sensibilă, având multe terminații nervoase. Astfel că la fiecare înțepătură a tatuatorului s-ar putea să te simți foarte incomod.

Pe mâini și pe degete

Se știe că acestea sunt locuri populare pentru a-ți face un tatuaj, însă experții sunt de părere că nu este recomandat să ai tatuaje pe mâini și pe degete, deoarece aceste zone sunt deschise, iar expunerea la soare poate să afecteze foarte mult calitatea tatuajului. Prin urmare, riscul ca acesta să se estompeze rapid e unul foarte mare. Mai mult, tatuajele de pe laturile degetelor se estompează de regulă imediat ce se vindecă.

Pe coaste

Probabil că arată minunat, însă durerea tatuării cutiei toracice este una extrem de mare. Astfel, ea este pe locul doi după axile. În plus, și procesul de vindecare poate dura mai mult pentru femei, spre exemplu, dacă acestea trebuie să poarte sutien, iar pielea lor va fi iritată tot timpul.

Pe față

În afara faptului că pielea este foarte sensibilă și plină de terminații nervoase, tatuatorii susțin că tatuajul pe față este garantat numai 2-3 ani. Însă dacă decizi să optezi pentru un astfel de tatuaj, nu uita să folosești o protecție solară în fiecare zi.

Pe glezne și pe tibie

Zonele gleznei și tibiei se pot irita foarte ușor din cauza pantofilor și a șosetelor. Iar din acest motiv, tatuajul își poate pierde din calitatea și intensitatea culorii mult mai repede. Și în ceea ce privește durerea, este cam aceeași cu cea din zona coastelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI