Unde nu apune soarele niciodată. Acesta e locul unde e lumină 24 de ore pe zi

Unde nu apune soarele niciodată. Acesta e locul unde e lumină 24 de ore pe zi
Unde nu apune soarele niciodata. Acesta e locul unde e lumina 24 de ore pe zi

Există un loc în lumea asta unde soarele nu apune niciodată! Aici e lumină 24 de ore pe zi. Interesant este cum pot dormi locuitorii, știind că afară e zi. Unde se află acest loc fascinant, încălzit de soare 24 de ore din 24.

În ce colț al lumii nu apune soarele niciodată

Pentru locuitorii unei regiuni, ideea că soarele stă sus, pe cer, non-stop, nu este rea deloc, ci este ceva cu totul obișnuit. Dacă întrebi un european ce părere are despre locul unde e lumină 24 de ore pe zi, ar dezaproba imediat traiul în acest colț al lumii. Iată unde nu există întuneric deloc.

Unele lucruri par atât de naturale, încât ne vine greu să ne imaginăm o lume fără ele. Cum ar fi ziua și noaptea, lumina și intunericul, ceva absolut firesc pentru aproape toți locuitorii de pe Terra. Deși pare un fenomen ciudat, undeva în această lume există un loc unde soarele nu apune niciodată.

E lumină non-stop

Este vorba despre Polul Nord, punctul cel mai nordic al planetei Pământ. Aici, soarele strălucește 24 de ore din 24, fiind tot timpul lumină afară. De altfel, o situație normală în această zonă, însă foarte stranie pentru restul lumii. Este greu de imaginat o viață în care să nu fie zi și noapte.

Deși pare greu să trăieși în aceste condiții, zona din apropierea cercului polar este populată. Oamenii de aici spun că s-au obișnuit cu acest fenomen natural și își trăiesc viața cât se poate de normal.

Există o serie de lucruri inedite despre Polul Nord. Situația din această parte a lumii este total diferită față de cea de pe restul Globului. Aici, soarele nu apune niciodată! Este un fenomen ciudat care are, însă, o explicație logică.

Lucruri interesante despre Polul Nord

La Polul Nord, lucrurile se învârt în jurul a două evenimente, de care puțini știu: noaptea polară și ziua polară. Astfel, în timpul solstițiului de vară, soarele se apropie de orizont, însă niciodată nu apune, pentru a lăsa loc întunericului. Prin urmare, zile la rând, soarele stă pe cer continuu, fără ca acest lucru să deranjeze localnicii. În schimb, pe timpul solstițiului de iarnă, atunci când noaptea polară se instalează, soarele nu este văzut cu lunile. Așadar, în acest colț al lumii, șase luni e lumină, urmate de șase luni de întuneric.

Ce trebuie să iei în calcul dacă vrei să vizitezi această zonă

Polul Nord impresionează prin faptul că este cel mai nordic punct al planetei. Potrivit specialiștilor, acesta este definit ca fiind punctul de intersecție între axa de rotație a Pământului și suprafața globului în emisfera nordică, acolo unde se întâlnesc toate meridianele⁠ și fusurile orare.

În cazul în care vrei să călătorești la Polul Nord, o busolă nu te va duce neapărat acolo. Motivul ar fi că există o diferență între Polul Nord geografic și Polul Nord geomagnetic. Doar cel din urmă este urmărit de busola și GPS-ul din ziua de astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI