Ce este, de fapt, echinocțiul de toamnă. Interzis să faci asta azi, 22 septembrie

Ce este, de fapt, echinocțiul de toamnă. Interzis să faci asta azi, 22 septembrie
Ce este, de fapt, echinoctiul de toamna. Interzis sa faci asta azi, 22 septembrie

Pe data de 22 septembrie, la ora 22:21, are loc Echinocţiul de toamnă. Asta înseamnă că ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Acest eveniment astronomic vine cu o serie de obiceiuri și tradițiie, pe care trebuie să le respecți. Iată ce este interzis să faci azi.

Echinocțiu de toamnă 2021. Ce semnificație are

Echinocţiul de toamnă 2021 are loc azi, la ora 22:21. Evenimentul astronomic marchează toamna, unde nopţile călduroase de vară sunt înlocuite de cele lungi şi reci de toamnă. Potrivit tradiției, echinocţiul de toamnă 2021 este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, dar şi dintre viaţă şi moarte.

Echinocțiu de toamnă: Ziua este egală cu noaptea

Atunci când are loc Echinocţiul de toamnă, în zona Polului Nord începe noaptea polară. În schimb, la Polul Sud, Soarele va fi deasupra liniei orizontului, timp de 6 luni, până la echinocţiul de primăvară, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

În timpul echinocţiul de toamnă, din 22 septembrie, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului. Asta înseamnă că va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând durata zilelor cu cea a nopţilor.

Începând de azi, afară se va întuneca mai devreme. Durata nopților va crește, până când va avea loc solstiţiul de iarnă, la 21 decembrie 2021.

Începe toamna astronomică. Tradiții și obiceiuri

Potrivit tradiţiei populare, după cum va fi vremea în această zi, aşa va fi şi anul viitor. De asemenea, ploaia în dimineaţa zilei de 22 septembrie semnifică o primăvară bogată în precipitații. Pe de altă parte, dacă va fi soare la amiază, anul va fi bun.

În anumite zone ale României, în această zi de echinocţiu de toamnă, se obișnuiește să se bată nucile şi să se scuture fructele de sezon, cum sunt merele şi gutuile.

Ce este interzis să faci azi. Atragi ghinionul de partea ta

Tot tradiţia populară spune că florile din casă sunt supărate şi plâng. Pentru ca acestea să fie frumoase şi sănătoase pe toată durata iernii, trebuie unse cu mir sfinţit.

În ziua echinocţiului de toamnă 2021, gospodarii pregătesc primul must din strugurii proaspăt culeşi din recoltele bogate.

Umblă o vorbă din bătrâni că cei care au copii nu au voie să-i certe, pentru că aceştia vor avea impresia toată viaţa că sunt nedreptățiți.

O altă superstiţie interzice să te speli pe faţă până la apusul soarelui. În schimb, pentru bunăstarea casei şi a familiei, consumă pâine înainte de a ieși din casă. Astfel, alungi ghinionul din viața ta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI