6 locuri din lume unde soarele nu răsare pentru perioade lungi: ‘Și localnicii sunt confuzi’

6 locuri din lume unde soarele nu răsare pentru perioade lungi: ‘Și localnicii sunt confuzi’
6 locuri din lume unde soarele nu rasare pentru perioade lungi ‘Si localnicii sunt confuzi’

Există șase locuri pe Pământ unde soarele nu răsare pentru perioade lungi! Până și localnicii sunt confuzi. Deși par zone imposibile pentru traiul zilnic, oamenii care trăiesc în aceste locuri sunt dovada reală că poți să-și desfășori activitățile zilnice deși afară este întuneric.

În ce zone ale lumii nu răsare soarele

Rutina noastră se învârte în jurul celor 12 ore. Dar știai că există locuri în care soarele nu apune mai mult de 70 de zile? Imaginează-ți cât de interesant ar fi pentru turiști să țină evidența timpului, când chiar și localnicii de acolo se confruntă fără apus de soare timp de 70 de zile.

Dacă vrei să afli mai multe, iată șase locuri de pe Pământ unde soarele nu apune niciodată.

Norvegia

Norvegia, situată în cercul polar, este numită Țara Soarelui de la miezul nopții, unde din mai până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune niciodată. Acest lucru înseamnă că, timp de aproximativ 76 de zile, soarele nu apune niciodată. În Svalbard, Norvegia, soarele strălucește continuu din 10 aprilie până în 23 august. Este, de asemenea, cea mai nordică regiune locuită din Europa.

Nunavut, Canada

Nunavut este un oraș cu peste 3000 de persoane; este situat la două grade deasupra cercului polar, în teritoriile de nord-vest ale Canadei. Acest loc vede lumina soarelui 24X7, în jur de două luni, în timp ce, în timpul iernilor, localitatea rămâne în întuneric total în jur de 30 de zile consecutive.

Islanda

Islanda este cea mai mare insulă din Europa după Marea Britanie și este, de asemenea, cunoscută pentru că este țara care nu are țânțari. În timpul verilor, nopțile sunt senine în Islanda, în timp ce, în luna iunie, soarele nu apune niciodată.

Barrow, Alaska

De la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune aici. Acest lucru este compensat ulterior de la începutul lunii noiembrie pentru următoarele 30 de zile, unde soarele nu răsare. Asta ânseamnă că regiunea rămâne în întuneric în lunile de iarnă geroasă.

Finlanda

Țara a mii de lacuri și insule, cele mai multe părți ale Finlandei pot vedea soarele doar 73 de zile în timpul verilor. În acest timp, soarele continuă să strălucească timp de aproximativ 73 de zile, în timp ce, în timpul iernii, această regiune nu vede lumina soarelui. Este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care oamenii de aici dorm mai puțin vara și mai mult în timpul iernilor.

Suedia

De la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii august, în Suedia, soarele apune pe la miezul nopții și răsare în jurul orei 4 dimineața.