Un soldat rus a leșinat din cauza consumului de alcool într-un magazin din Ucraina. Cum a fost găsit

Un soldat rus a leșinat din cauza consumului de alcool într-un magazin din Ucraina. Cum a fost găsit
Un soldat rus a lesinat din cauza consumului de alcool intr-un magazin din Ucraina. Cum a fost gasit

Război, război, dar să ne mai și odihnim un pic. Este cu siguranță fraza care și-a spus-o un soldat rus după mai bine de două săptămâni de comflict militar în Ucraina, atunci când a intrat în primul magazin de băuturi alcoolice care i-a ieșit în cale. Vremea geroasă de afară sau poate sentimentul de vinovăție că participă la un război împotriva voinței sale, l-au făcut să se oprească la raionul cu spirtoase unde a consumat ce i-a căzut în mână. Bărbatul a fost găsit leșinat de militarii ucraineni.

Soldat rus, căzut la „datorie”. A fost găsit leșinat din cauza alcoolului într-un magazin din Ucraina

Situația, chiar dacă pare amuzantă, în contextul dat îți provoacă repulsie. Am putea să ne gândim că militarii ruși nu știu decât să bombardeze și să se îmbete.

În ceea ce îl privește „destoinicul” nostru, acesta a fost surprins de militarii ucraineni într-un magazin în timp ce dormea pe niște cartoane. A fost luat la întrebări de ucraineni, însă acesta nu a reuși să rostească două silabe, dar a răspuns prin niște gesturi vagi ale mâinilor.

Clipul video în care apare soldatul rus a devenit viral în mediul online. Internauții s-au amuzat copios pe seama rusului.

„Ce mai poveste de război să le spună nepoților lui!!! Am fost capturat după ce m-am îmbătat!!!”, a scris unul dintre ei.

Potrivit informațiilor, se pare că bărbatul ar fi ajuns în acel magazin de băuturi alcoolice, după ce unitatea sa militară ar fi fost distrusă de armata ucraineană. Astfel a găsit de cuviință să își înece amarul în sticlele cu băutură.

Numărul ucrainenilor care își părăsesc țara crește dramatic de la o zi la alta

În timp ce armata rusă continuă ofensiva militară în Ucraina, în fiecare zi părăsesc țara zeci de mii de oameni. Până acum numărul ucrainenilor care au fugit din calea războiului se ridică la peste două milioane, potrivit Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Este criza de refugiați cu cea mai rapidă evoluție din Europa, de după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Înaltului Comisar ONU pentru refugiați UNCHR, citat de BBC.

Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului include Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Moldova. Un număr mult mai mic de refugiați a ales Rusia și Belarus.

Potrivit ONU, cei mai mulți refugiați au mers în Polonia (1.204.00). Pe locul 2 se situează Ugaria care a primit 191.000 de refugiați până acum, urmată de Slovacia cu 141.000 de refugiați, Moldova cu 83.000 de refugiați și România cu 82.000 de refugiați.

Au fost însă și ucraineni care au ales să meargă în Rusia (99.300) sau Belarus (453). Conform Organizației Națiunilor Unite, un număr de 210.000 de refugiați au ajuns în alte locuri din Europa.