Un preot din Bucureşti, prins că scotea banii, pe ascuns, din cutia milei. Cum fura părintele din donaţii

Un preot din Bucureşti, prins că scotea banii, pe ascuns, din cutia milei. Cum fura părintele din donaţii
Un preot fura din cutia milei

Foarte mulți dintre români umplu cutiile milei din biserici în ideea că Dumnezeu îi va răsplăti, le va da înapoi însutit sau cu speranța că vor primi sănătate, sau pur și simplu pentru a ajuta lăcașul sfânt. Un eveniment de tot râsul a avut loc într-o biserică din București, unde un preot a fost prins că scotea banii, pe ascuns, din cutia milei.

Un preot a furat ani de zile bani din cutia milei. Cum pescuia bancnotele Vasile Olaru

Preoții au uimit România cu gesturile lor în ultima perioadă. Primul a fost Visarion Alexa, paroh al bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, care i-a șocat pe români după ce s-a aflat că sub haina prețească se ascundea un adevărat prădător sexual, care a profitat de mai multe enoriașe.

Un alt caz care a umit opinia publică este cel al cunoscutului preot Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, din Iași. Acesta a pălmuit puternic o enoriașă chiar în curtea bisericii unde făcea slujbe.

Preotul Viorel Olaru a furat din cutia milei

Acum, preoții sunt iar făcuți de râs de gestul unui coleg din București, care a furat bani din cutia milei. Este vorba despre preotul Viorel Olaru din parohia bucureșteană, Sf. Proroc Daniel din Berceni.

Preotul este acuzat că își însușea bani din cutia milei trâgând banii cu ajutorul unui umeraș, potrivit libertatea.ro.

Ustesila folosită de preot, eficientă în extrăgerea banilor din cutia milei

„Preotul Viorel Olaru a inventat un sistem prin care să scoată banii pe ascuns”, spun oamenii din parohie.

Ustensila principală era numai bună pentru a sustrage banii din cutia milei. „Dar nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă. Cum primiți când vă ridicați hainele de la curățătorie”, mai spun enoriașii.

Angajații din biserică au observat că sumele din cutia milei erau foarte mici

Probabil că atunci când mai rămânea fără bani de buzunar preotul Viorel Olaru introducea umerașul în cutia milei și „pescuia” câteva bancnote din cutia milei.

Angajații bisericii au crezut că enoriașii s-au zgârcit rău de tot, pentru că încă din 2017 au observat că banii din cuita milei erau foarte puțini în comparație cu alte dăți.

Astfel le-a încolțit în mite ideea să verifice înregistrările de pe camerele de supraveghere și mare le-a fost mirarea când au descoperit cum dispăreau banii.

Ce nereguli mai face Viorel Olaru

În afară de pescuitul banilor din cutia milei cu umerașul, preotul Viorel Olaru a perfecționat un sistem prin care tăia chitanțe în așa fel încât îi rămâneau în buzunar câte 300-400 de lei.

Acum, enoriașii care au aflat ce fel de om este preotul Viorel Olaru, avar din cale afară, sunt curioși să vadă ce măsuri va lua împotriva lui conducerea Bisericii sau dacă va lua vreuna.

Urmăriți Playtech.ro și pe