Un paraşutist militar a murit după ce a căzut în gol pe aerodromul din Boboc. Al doilea accident în 2 zile

Un paraşutist militar a murit după ce a căzut în gol pe aerodromul din Boboc. Al doilea accident în 2 zile
„Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare”

Asistăm în aceste zile, din păcate, la două drame consecutive. În urmă cu două zile, un tânăr parașutist de 21 de ani avea să intre în comă, după ce a suferit un accident, la un salt cu parașuta. Astăzi, conform MApN, a avut loc un alt accident. Drama s-a produs în timpul executării manevrelor de aterizare la baza aeriană Boboc din Buzău. Este vorba de un parașutist cu experiență, în vârstă de 38 de ani. Din păcate, mai spune MApN, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta.

„Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare”

Parcă lumea este cu susul în jos. În ultima perioadă asistăm la adevărate drame, atât umane, cât și ca urmare a dezlănțuirii naturii. În urmă cu două zile, un tânăr parașutist de 21 de ani avea să intre în comă, după un salt cu parașuta eșuat. Era la al 17-lea salt, conform informațiilor. Tânărul se afla în timpul cursurilor la Aerodromul din Târgu Mureș.

La nici două zile de la acest nefast incident, astăzi, 25 mai, un parașutist cu extrem de multă experiență și-a găsit sfârșitul la baza aeriană de la Boboc, din Buzău.

Din informațiile publicate de MApN, în jurul orei 14 parașutistul a efectuat o manevră de aterizare, dar parașuta sa s-a defectat, acesta căzând direct pe pământ. Venite la fața locului, echipajele SMURD au încercat salvarea acestuia, din păcate fiind declarat decesul.

Parașutist cu 67 de salturi, răpus la 38 de ani. Lasă în spate o familie și un copil

În urma tragediei de astăzi, de la Boboc, MApN a dat un prim comunicat în care era anunțat incidentul, dar și numele parașutistului decedat. Este vorba de Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, angajat al MApN încă din 2007.

În același comunicat se mai specifică faptul că regretatul căpitan era la al 68-lea exercițiu de manevră de parașutare. Cu alte cuvinte era un parașutist experimentat. În urma tragediei, lasă o familie îndurerată, și un copil, precum și camarazii de arme.

„O veste tristă pentru Armata României. Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare.  Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.”, anunță MApN.

Inclusiv ministrul Apărării, Vasile Dîncu a transmis un mesaj, imediat după aflarea tragediei, scriind pe Facebook „Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi.”  Condoleanțe familiei!