Un musulman a venit să se roage la moaștele Sf. Parascheva alături de credioncioșii strânși în jurul Catedralei din Iași. Ce a făcut un preot când l-a văzut?
Zilele acestea au fost așteptați peste 200 de mii de pelerini din toată țara la Iași, pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Primii credincioși s-au așezat la rând încă dinainte de a fi gata aranjamentele, în Curtea Catedralei Mitropolitane, să se închine la moaștele Sfintei, considerată ocrotitoarea Moldovei.
Împodobirea baldachinului a durat în medie 10, chiar 12 ore. Printre zecile de mii de oameni care au venit plini de speranță din toată țara, chiar și din străinătate, ca să se roage la moaștele Sfintei Parascheva, jurnaliștii Pro TV au găsit și un musulman. Pe numele lui Mustafa, un turc de 34 de ani, a venit cu identitatea sa pentru a se ruga la moaștele Sfintei.
„Sunt musulman, nu m-am convertit. Am venit aici cu identitatea mea musulmană, dar asta nu a fost un obstacol pentru a simți harul divin. Mă simt atât de bine aici, mă simt mai sănătos. E un noroc să aveți moaștele sfintei aici, în Iași”, a spus Mustafa.
Despre venirea străinilor, preotul Marian Timofte, care aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, spune că: „Hramul Cuvioasei Parascheva capătă ecouri care depășesc granițele țării și ne bucură”.
De asemenea, prezentă a fost și o franțuzoaică, ce a fost impresionată de sărbătoarea Sfintei Parascheva, despre care spune că reprezintă o noutate pentru ea, în Franța nefiind astfel de evenimente.
„Este important pentru oamenii care vin din afară să asiste, să vadă cum se petrec astfel de evenimente în România. Este ceva ce nu întâlnim în Franța, face parte din cultură de aici”, a spus franțuzoaica.
Până în acest moment s-au închinat aproximativ 40.000 de pelerini la moaștele Cuvioasei Parascheva, în timp ce alții stau încă la rând. Oamenii se roagă pentru sănătatea lor și a celor din jur.
„Ne rugăm pentru copii, că sunt în afară”/ „Am cerut ajutorul să îmi găsesc serviciu și nu imediat dar după o luna, două mi-am găsit”, au spus enoriașii.