Un medic din spitalul Colentina, declarații acide la adresa lui Vlad Voiculescu: „Nu ştiu dacă fostul ministru al Sănătăţii ştie exact ce face”

Un medic din spitalul Colentina, declarații acide la adresa lui Vlad Voiculescu: „Nu ştiu dacă fostul ministru al Sănătăţii ştie exact ce face”
Un medic din spitalul Colentina, declarații acide la adresa lui Vlad Voiculescu

Dr. Laura Zarafin este medic la ATI la Spitalul Colentina din Iași. Aceasta a comentat la un post de televiziune despre declarațiile făcute de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. Acesta a declarat că există o raportate greșită a morților COVID-19.

Declarații dure la adresa lui Vlad Voiculescu

Dr. Laura Zarafin a declarat că a rămas șocată de declarațiile făcute de fostul ministru al Sănătății și că se aștepta mai degrabă la felicitări pentru munca depusă în timpul pandemiei. Ea este de părere că Vlad Voiculescu minte și că nu este posibil ca un fost ministru să facă asemenea acuzații fără a avea dovezi.

Mai mult, Dr. Zarafin crede că ministrul mai mult le-a distrus munca depusă în ultimul an de zile, iar aceasta are bănuiala că fostul ministru nu este conștient de câte acte trebuie completate atunci când o persoană se stinge din viață.

Ca și încheiere, medicul susține că spitalul a fost printre primele ce au luptat împotriva virusul. Personalul angajat aici a tratat pacienți infectați înainte de a primi echipamente speciale de protecție.

„Eu sunt şocată în numele spitalului, că apare în acest context. Eu mă aşteptam să apară în cu totul alt context. De exemplu, să se fi spus, că la Spitalul Colentina există cel mai mare număr de ventilatoare, că am fost spital suport COVID, primii desemnaţi după spitalele de boli infecţioase, încă din 27 martie 2020, că personalul acestui spital a început să trateze pacienţii infectaţi înainte de a primi primele echipamente. Deci, vă daţi seama, că a fost un stres foarte mare pe noi. Mă aşteptam să fi spus ce modalitate avem pentru că mortalitatea secţiilor AŢI din Spitalul Colentina este în jur e 50%.”

Părerea conducerii Spitalului din Colentina

Pe de cealaltă parte, Conducerea Spitalului din Colentina este de părere că Vlad Voiculescu minte. Aceștia au emis un comunicat de presă prin care arată că fostul ministru a mințit atunci când a spus că la unitatea medicală s-au înregistrat mai puțin decese.

„Având în vedere informaţiile difuzate în mass-media, cu privire la existenţa unei inadvertenţe în raportarea numărului de decese Covid-19, facem următoarele precizări: Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport Covid în data de 27.03.2020. În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicaţia informatică Alerte MS un număr de 727 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 9:00). Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP un număr de 731 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 14:00).” se arată în comunicat.

Prezent la o emisiune, Vlad Voiculescu a fost întrebat ce părere are de acest lucru și a dat o declarație șocantă. Acesta susține că la Spitalul din Colentina au fost raportate mai puține morți decât ar trebui. Întrebat de prezentator de ce sumă ar fi vorba, acesta a spus că diferența este de câteva sute de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI