Vlad Voiculescu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: „Premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză”

Vlad Voiculescu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: „Premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză”
Vlad Voiculescu, atac la adresa lui Florin Cîțu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, aduce acuzații grave la adresa premierului, după ce acesta a susținut că nu a existat oficial propunerea înființării unui grup de lucru care să verifice raportările deceselor de Covid-19, susținând mai mult că este „un fals în acte”.

„Există o scrisoare cu semnătură de primire din Guvern”

Florin Cîțu a afirmat public că nu a știut de de existența unui document care propunea înființarea unui grup de lucru, astfel că a aflat de acesta după mediatizarea cazului. Premierul a susținut că acest document s-a dovedit a fi, de fapt, un fals acte, el fiind înregistrat după ce a fost creat.

Mai mult, Florin Cîțu a dat asigurări cu privire la funcționarea acelui grup, dacă acesta ar fi existat cu adevărat. În replică, Vlad Voiculescu a susținut că toată această discuție purtată de câteva zile în spațiul public este ridicolă, mai ales că existența unui astfel de grup reprezenta o prioritate, fiind semnalate în nenumărate rânduri erori cu privire la decesul cauzat de Covid-19.

„Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de Covid-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei.

Astea sunt două lucruri banale. Unu – că s-a format un grup de lucru şi doi – că există o informare transmisă (către premier – n.red.), cu semnătura de primire de la cineva de la cancelarie, de la guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, a menţionat Voiculescu.

“Decizia există și are un număr”

Vlad Voiculescu susține că Florin Cîțu vorbește fără să știe exact detaliile esențiale despre acest subiect. Fostul ministru al Sănătății a explicat că are dovada existenței acestui grup, înființat chiar pe data de 12.04.2021, cu două zile înainte de demiterea celor doi, plus a altor patru colegi de-ai lor.

„Ideea că premierul spune «nu există grupul de lucru» – există. Dacă ne uităm la dată, vedem cât de ridicolă este toată discuţia asta. S-a înfiinţat în 12.04, noi în 14.04 am fost demişi, şi eu şi doamna doctor Moldovan, şi cu noi cred că patru din cei cinci membri.

Deci, dacă a existat sau nu a existat grupul de lucru, e incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, ceea ce oricum am făcut şi eu în conferinţă de presă vineri, asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială. (…)

Ceea ce aş vrea să spun e cât de ridicolă este toată discuţia despre lucrurile astea două şi cât de ridicol este că premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză despre cele două chestiuni minore. Chestiunea majoră, care ar fi trebui să fie deja investigată, este problema de fond”, a afirmat Vlad Voiculescu, potrivit Agrepres.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI