Vlad Voiculescu, dezvăluire șocantă despre numărul de morți de la Spitalul Colentina. A început renumărarea

Vlad Voiculescu, dezvăluire șocantă despre numărul de morți de la Spitalul Colentina. A început renumărarea
Războiul declarațiilor continuă

Decizia unilaterală de demitere a fostului ministru Vlad Voiculescu, a generat un adevărat scandal. După acest moment Voiculescu a făcut o serie de afirmații. Multe dintre acestea au fost contracarate de Florin Cîțu. Dar cele mai controversate declarații au fost despre numărul deceselor de la Spitalul Colentina.

Vlad Voiculescu inflamează opinia publică

Demiterea fostului ministru Vlad Voiculescu este în aceste zile tema principală de discuție în sânul coaliției. Declarațiile sale ulterioare aveau să inflameze și mai rău spiritele. Dar cele mai dure dezvăluiri făcute de Vlad Voiculescu au legătură cu declararea numărului de decese din cadrul Spitalului Colentina.

Invitat în studioul postului de radio EuropaFM, Vlad Voiculescu a discutat pe larg despre modul cum sunt declarate aceste decese. Conform protocoalelor instituite de autorități, în acest moment există o platformă creată pentru această procedură.

Ministerul Sănătății a creat platforma CORONAFORMS pentru directorii de spitale, în care sunt declarate toate decesele din spitale ca urmare a infecțiilor covid. În dialogul său, la Europa FM, fostul ministru a făcut afirmații, cel puțin grave, pe marginea acstor statistici și al declarării numărului de decese.

”Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Numărul de decese în patforma în care raportează doar spitalele e semnificativ mai mare decât numărul de decese din paltforma în care ar trebui să raporteze toată lumea.

La Spitalul Colentina diferența este de sute de persoane. Această situație se datorează din cauza a două probleme. Metodologie și aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte ”, a spus Vlad Voiculescu la Europa FM.

Fostul ministru  afirma că în platformă există o diferență majoră între decesele declarate, cel puțin la nivelul Spitalului Colentina. Acesta a declarat că există o discrepanță mare, diferențele fiind de cel puțin 500 de cazuri pe ambele platforme. După descoperirea acestor discrepanțe, mai spune Voiculescu, s-ar fi cerut renumărarea deceselor din Spitalul Colentina.

Războiul declarațiilor continuă

După declarațiile făcute de fostul ministru la 48 de ore de la demitere, au venit și reacțiile. Multe din afirmațiile făcute de fostul ministru au fost combătute vehement de PNL. În declarația sa, Florin Cîțu nu a comentat cele spuse de Vlad Voiculescu, declarând:

”Nu comentez declaraţiile… Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din Opoziţie în fiecare zi. Nu aş avea timp. Avem o pandemie de guvernat, de trecut ţara prin pandemie, lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez. Am propus imediat cu revocarea domnului ministru şi propunerea de interimar.

Mi se părea normal să meargă către vicepremier (Dan Barna – n.r.) care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii. A fost refuzată această responsabilitate şi atunci mi-am asumat eu această responsabilitate, pentru că România nu-şi permite astăzi, în plină luptă cu pandemia, să nu aibă un ministru al Sănătăţii”, declara Florin Cîţu.