Un medic celebru de la noi dă un avertisment crunt. Când vor începe românii să se vaccineze

Un medic celebru de la noi dă un avertisment crunt. Când vor începe românii să se vaccineze
Avertiment dur din partea unui medic din România

Un medic de la noi aduce un avertisment crunt în dreptul evoluției pandemiei de COVID-19 și a atitudinii românilor. Când vor începe cei mai mulți să se vaccineze? Campania de vaccinare nu indică un succes.

Avertisment din partea unui medic din România

Radu Țincu a declarat că românii se vor vaccina ”când vor vedea din nou că pandemia nu a trecut, când numărul de cazuri va crește și când vor vedea că spitalele vor începe din nou să fie pline cu pacienți Covid-19”.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 nu mai aduce deja de luni bune succes, lucru sesizat și subliniat intens de către autoritățile care continuă să spună cetățenilor despre posibilitatea administrării serului.

Din păcate, specialistul susține că sunt mai multe circumstanțe în ceea ce privește stagnarea campaniei de vaccinare: ‘În primul rând ține de percepția pe care o aveau oamenii asupra vaccinurilor și înainte de Covid-19, România nefiind una dintre țările cu cele mai bune rate de vaccinare în oricare altă patologie pentru care există vaccin.’

Medicul primar ATI de la Spitalul Floreasca declară că elementul cel mai important atunci când ne comparăm cu diverse țări care se află chiar într-o situație mai rea este gradul de educație medicală din fiecare. Specialistul arată că „cu cât o țară a investit mai mult timp în educația sanitară a populației, cu atât gradul de aderență la vaccinare a fost unul mai bun.”

Acesta este de părere că românii vor începe să se vaccineze abia în momentul în care numărul de cazuri va crește din nou, ulterior și cu spitalele arhipline cu pacienți COVID-19, ‘când rudele și prietenii vor fi internați cu forme medii sau severe de Covid-19.’

„Refuzăm orice și în același timp așteptăm ca virusul să treacă de la sine”

Până în acest moment, doar 30% din populația țării este imunizată și se refuză în continuare în multe dintre cazuri purtarea măștii de protecție, distanțara fizică și chiar și existența virusului. Un lucru dureros expus de medic este legat de certificatele de vaccinare falsificate aduse din țările roșii în România.

„Este imposibil să nu respecți nicio regulă de niciun fel, fie că discutăm de recomandarea de a te vaccina, fie că discutăm de regulile sanitare, fie că discutăm despre a te testa și de a realiza anumite teste care să demonstreze că nu ești un risc pentru comunitate. Refuzăm orice și în același timp așteptăm ca virusul să treacă de la sine.

Mai sunt șanse să îi convingem pe cei care încă nu s-au vaccinat, însă dacă vorbim despre educația sanitară aceea nu poate fi recuperată în câteva zile, e nevoie de decenii: două-trei decenii pentru a putea să avem programe de educație sanitară implementate la nivelul populației”
Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca (Sursa: bugetul.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI