Un jurnalist ucrainean, mesaj dur la o televiziune rusă. Ce a putut să spună în direct la TV, i-au tăiat microfonul

Un jurnalist ucrainean, mesaj dur la o televiziune rusă. Ce a putut să spună în direct la TV, i-au tăiat microfonul
Un jurnalist ucrainean, mesaj dur la o televiziune rusă.

Un jurnalist ucrainean, mesaj dur la o televiziune rusă. Ce a putut să spună în direct la TV, i-a fost tăiat microfonul. Totul a fost povestit de jurnalista Carmen Dumitrescu, de la ziarul Investigatoria, pe contul ei de socializare. Jurnalistul ucrainean care a avut un mesaj dur la o televiziune rusă se numește Dmitri Gordon.

Un jurnalist ucrainean, mesaj dur la o televiziune rusă

Jurnalista Carmen Dumitrescu a povestit o întâmplare inedită, ce a avut loc la un post de televiziune rusesc, pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Întâmplarea îl are în prim plan pe jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon, care în timpul unei intervenții la un post de televiziune rusesc, a dorit să transmită un mesaj armatei ruse.

„Îmi povesteşte o prietenă din Republica Moldova că a văzut o emisiune la un post de televiziune rusesc. Şi la un moment dat intră în direct un jurnalist ucrainean – Dmitri Gordon.

Începe decent, prin a povesti care e situaţia în Ucraina, oferind detalii de la faţa locului. Şi, spre final, omul zice: „Şi dacă tot sunt aici şi am ocazia, aş vrea să transmit un mesaj armatei ruse: Duceţi-vă în p…a mea de aici, nenorociţilor!” I-au tăiat microfonul”, a scris Carmen Dumitrescu, pe pagina sa de socializare.

Apoi, jurnalista a dezvăluit că „a mai fost o fază frumoasă înainte de asta”.

„Dmitri Gordon relata că deja au murit 4000 de soldaţi ruşi. Jurnalista din platou ripostează: „Nu putem confirma asta!”. Iar Gordon zice: „Voi nu puteţi. Eu pot!'”, a susținut Carmen Dumitrescu.

De precizat este că declaraţiile în cauză au fost făcute TV Rain, un canal de televiziune rus independent de opoziţie.

A cincea zi de război în Ucraina

Suntem în a cincea zi de la începerea invaziei rusești în Ucraina, iar încă de dimineață Rusia a reluat bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov.

Totodată, bombardamentele rușilor au continuat și în timpul discuțiilor de pace, dintre delegația rusă și cea ucraineană, delegație din care a făcut parte și ministrul Apărării din Ucraina, în Belarus, și care s-a întins pe durata a șase ore.

Însă prima rundă de negocieri între Ucraina și Rusia s-a încheiat fără rezultate concrete, urmând ca, potrivit şefului delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, o nouă întâlnire să aibă loc „în curând”, la frontiera din Polonia şi Belarus.

„Ucraina nu este pregătită să se supună, ori să capituleze în faţa Rusiei”, a spus ministrul ucrainean de Interne, după ce a avut loc prima rundă de negocieri între delegaţiile Moscovei şi Kievului.