Un elicopter SMURD, chemat pentru salvarea unui bărbat supraponderal. Acesta s-a răsturnat cu ATV-ul într-o prăpastie, pe munte

Un elicopter SMURD, chemat pentru salvarea unui bărbat supraponderal. Acesta s-a răsturnat cu ATV-ul într-o prăpastie, pe munte
Un elicopter SMURD, chemat pentru salvarea unui bărbat supraponderal. Acesta s-a răsturnat cu ATV-ul într-o prăpastie, pe munte

Un grav accident a avut loc vineri, 13 august, în zona montană Voineasa, din județul Vâlcea. Un turist a căzut cu ATV-ul într-o râpă, după ce a pierdut controlul. Accidentul a avut loc în jurul orelor prânzului.

Elicopter SMURD pentru salvarea unui bărbat care s-a răsturnat cu ATV-ul

Din informațiile furnizate de către Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, reiese că victima este un bărbat în vârstă de 42 de ani. Acesta se plimba cu ATV-ul în zona montană Chica Lupului, din Voineasa, moment în care a căzut în râpă.

„Pentru extracţia acestuia şi acordarea îngrijirilor medicale la faţa locului au intervenit un echipaj SMURD Brezoi, SAJ cu două ambulanţe, dintre care una cu medic, un elicopter SMURD Mureş, autorităţii locale, personal salvamont, jandarmi şi poliţişti”, a menţionat reprezentantul ISU Vâlcea.

Potrivit aceleiași surse, victima era semiconștientă , cu un traumatism cranio-cerebral și un traumatism toracic. Bărbatul a fost stabilizat de către echipajul de pe elicopter, fiind transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe Sibiu.

Motociclist rănit grav la Gura Șutii

Două persoane care se aflau pe o motocicletă au fost implicate într-un accident rutier la Gura Șutii, în județul Dâmbovița. Una dintre victime a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la un spital din Capitală, potrivit ISU, deoarece suferire multiple traumatisme.

„Se intervine în cazul unui accident rutier in Gura Şuţii, intrare dinspre Produleşti. Din primele informaţii, sunt implicate un autovehicul şi o motocicletă. Persoanele de pe motocicletă prezintă multiple traumatisme. Având în vedere starea victimelor, intervine şi elicopterul SMURD. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul de la Gura Şuţii şi a preluat o victimă în stare gravă şi o transportă la spital în Bucureşti. Cealaltă victimă a fost preluată de echipajul de la Ambulanţă şi este transportată la UPU Târgovişte”, au precizat reprezentanţii ISU Dâmboviţa.

La fața locului au intervenit și pompierii de la Detașamentul Titu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță și un echipaj SMURD.

Misiune dificilă de salvare în Munții Făgăraș

Misiune dificilă pentru salvamontiști, după ce un turist a căzut și a rămas blocat în zona Peretele Lespezi. Un altul care se afla cu el a decedat, fiind preluată de un elicopter SMURD. Cei de la Salvamont au spus că cei doi nu erau echipați corespunzător pentru traseu.

De asemenea, cel mai probabil, s-au abătut de la traseul oficial din cauza nopții și au mers pe un drum mai periculos. Zona este extrem de periculoasă, iar traseul turistic nu este omologat.

Apelul a venit în jurul orei 11 noaptea, am adus turistul în viață în refugiul Călțuni la 2:40. Colegii au înnoptat în refugiul montan, iar în cursul dimineții cu IGAV am evacut victima în viață și persoana decedată, potrivit șefului Serviciu Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI