Salvamontiștii, puși la grea încercare. Cum au reușit să salveze o tânără accidentată în Cheile Râmeţului

Salvamontiștii, puși la grea încercare. Cum au reușit să salveze o tânără accidentată în Cheile Râmeţului
Salvamontiștii au salvat o tânără accidentată în Cheile Râmețului

Salvamontiștii din Alba au avut parte de o intervenție dificilă, fiind nevoiți să intervină pentru a salva o tânără accidentată în Cheile Râmețului.

Tânără accidentată în Cheile Râmețului

Duminică seara, salvamontiștii din Alba au intervenit în Cheile Râmețului pentru acordarea primului ajutor în cazul unei tinere. Aceasta ar fi suferit o fractură, având nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a fi evacuată.

”Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba intervine în zona Cheile Râmeţului, pe traseul cruce albastră, pentru acordarea primului ajutor şi evacuare unei persoane de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, care a suferit o posibilă fractură. Apelul a venit prin 112”, a transmis Claudiu Costea, şef Serviciu Salvamont.

Claudiu Costea a declarat că în zonă au fost trimise două echipe de salvatori montani din Aiud și Alba Iulia. Întreaga operațiune de salvare a durat aproximativ 4 ore și a fost finalizată în jurul orei 01:00. Tânăra acuza dureri mari la un picior.

În ultimele zile a plouat foarte mult, ceea ce a făcut operațiune de salvare mult mai dificilă, din cauza nivelului mare de apă. Tânăra accidentată este din Cluj Napoca.

Tineri rătăciți în pădure în timpul unei furtuni puternice

Doi tineri din Aiud au solicitat ajutorul autorităților după ce s-au rătăcit în pădure. Într-un final, cei doi au fost găsiți de către echipele de salvare într-o zonă greu accesibilă. Potrivit IPJ Alba, polițiștii din Aiud au fost sesizați, vineri seara, în jurul orei 22:00, de către un tânăr de 15 ani, că se află în Pădurea Valea Lupului.

Acesta era împreună cu prietenul său, de 18 ani, iar din cauza condițiilor meteo, s-au rătăcit și s-au ascuns sub un arbore. În urma apelului, au fost constituite echipe complexe de căutare. Acestea au fost formate din jandarmi, polițiști, reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont Alba, polițiști locali și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cei doi tineri au fost găsiți în jurul orei 24:00. Aceștia se aflau într-o zonă greu accesibilă, la aproximativ 4 kilometri de municipiu, parcurși exclusiv pe jos de către echipele de salvare. Persoanele salvate nu au suferit răni.