20 aug. 2022 | 15:59

Un celebru afacerist s-a trezit cu conturile de pe rețelele de socializare blocate. Ce mesaje i-au atras sancțiuni din partea Facebook și Instagram

Diverse
Un celebru afacerist s-a trezit cu conturile de pe rețelele de socializare blocate. Ce mesaje i-au atras sancțiuni din partea Facebook și Instagram
Un celebru afacerist s-a trezit cu conturile de pe rețelele de socializare blocate!

Un celebru afacerist s-a trezit cu conturile de pe rețelele de socializare blocate! Este vorba de cvadruplul campion mondial de kickboxing Andrew Tate, care are mari probleme. Conform unor informații, ar fi fost interzis de giganți ai rețelelor de socializare. Controversatul influencer a fost anterior interzis definitiv de pe Twitter pentru presupusele sale videoclipuri misogine. Acum se pare că a venit rândul celor de la TikTok, Facebook și Instagram să ia această măsură.

Un celebru afacerist s-a trezit cu conturile de pe rețelele de socializare blocate!

Andrew Tate a devenit peste noapte o senzație pe internet. Fostul kickboxer a devenit celebru în 2016, când a fost eliminat din emisiunea de televiziune Big Brother. Totul, din cauza unei înregistrări video care părea să-l înfățișeze atacând o femeie.

În momentul în care a fost eliminat din Big Brother, Tate a declarat că înregistrarea video a fost editată, numind-o „o minciună totală care încearcă să mă facă să arăt rău”. Videoclipurile lui Andrew Tate, care promovează misoginismul și vizează femeile, au devenit proeminente în această vară, mulți adolescenți comentând despre cât de mult apare acesta pe rețelele lor de socializare.

Conținutul său a stârnit îngrijorări cu privire la efectul pe care l-ar putea avea în lumea reală, în special asupra utilizatorilor mai tineri care sunt expuși la el în timpul vacanțelor școlare, când au timp liber.

Accentul a fost pus în primul rând pe TikTok, unde utilizatorii spun că au primit cu ușurință videoclipurile sale, ceea ce a declanșat un nou val de videoclipuri care comentează și critică conținutul lui Tate. De asemenea, YouTube s-a aflat sub presiune, deoarece este locul în care acesta a adunat milioane de vizualizări.

BBC Panorama dezvăluia recent modul în care site-urile de socializare promovează ura împotriva femeilor. Investigațiile au scos la iveală modul în care algoritmii unor platforme recomandau tot mai multă misoginie unui cont de trol.

De atunci, mai multe site-uri și-au luat angajamente pentru a proteja mai bine utilizatoarele femei. Dar, încă o dată, se ridică întrebări cu privire la rolul pe care îl joacă site-urile de socializare în promovarea conținutului împotriva femeilor.

Influencerul Andrew Tate a fost interzis pe TikTok, Facebook, Instagram

Meta a declarat că Andrew Tate a fost interzis pe platformele lor pentru că a încălcat politicile clasificate la categoria „organizații și persoane periculoase”.  În urma ascensiunii sale spre faimă pe internet, fostul kickboxer a primit constant critici.

Mai ales pentru opiniile sale controversate despre feminism, patriarhie, misoginie și sexism. Cu toate acestea, Tate a continuat să aibă o prezență considerabilă pe rețelele de socializare până în prezent.

Videoclipurile în care apare au adunat miliarde de vizualizări pe toate platformele. În acest moment, Andrew Tate are 4,7 milioane de urmăritori pe Instagram.

Ce mesaje i-au atras sancțiuni din partea TikTok

Un purtător de cuvânt al TikTok a confirmat că platforma l-a interzis și pe Tate. Purtătorul de cuvânt a iterat că misoginismul este o ideologie periculoasă și că nu va fi tolerat pe TikTok.

După cum s-a raportat, TikTok lucrează, de asemenea, la eliminarea videoclipurilor curatoriate de alte conturi care îl prezintă pe Tate propagând opinii care „încalcă liniile directoare” ale platformei.

Pe de altă parte, Tate a susținut că a fost nevinovat. De asemenea, el a susținut că senzaționalismul de pe internet l-a făcut să apară ca fiind împotriva femeilor. Iar asta, spune afaceristul, nu este nici pe departe adevărat. În ciuda faptului că a primit critici severe din partea grupurilor de susținere, Tate a avut o prezență uriașă pe rețelele de socializare.

Numai pe TikTok, hashtag-urile care foloseau numele lui Tate au adunat peste 12,7 miliarde de vizualizări. De asemenea, Tate avea milioane de urmăritori pe Instagram și Facebook și se crede că are o avere netă de sute de milioane.

Împreună cu fratele său, Tristan, Tate conduce o academie online numită Hustler’s University, care are mii de membri plătitori. De asemenea, Tate conduce și o rețea globală privată de persoane foarte influente, numită „War Room”, care pretinde că rezolvă provocările logistice, financiare și sociopolitice globale de oriunde în lume, conform EconomicTimes.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Capital.ro
Horoscop 5 mai 2024. Taurii găsesc rezolvarea la problemele cu care se confruntă, Balanțele trebuie să fie mai blânde cu cei din jur
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro