Un bărbat din Neamț a căzut într-o fântână adâncă de 12 metri și a rămas complet blocat. ISU Neamț a fost solicitat de urgență

Bărbat blocat în fântână

Un bărbat din Neamț, localitatea Trifești a căzut într-o fântână de 12 metri adâncime. A rămas complet blocat, cerând ajutorul pompierilor. ISU Neamț informează că pompierii intervin pentru a-l salva pe bărbat.

Bărbat din Neamț căzut în fântână

Astăzi, în jurul orei 10:40, pompierii au fost solicitați de urgență să intervină în localitatea Trifești pentru scoaterea unei persoane dintr-o fântână. La locul solicitării s-au deplasat cât mai repede pompierii din cadrul Detașamentului Roman. Au ajuns cu o autospecială de stingere cu modul special pentru descarcerare. De asemenea, și o ambulanță SMURD a fost prezentă. Alături de ei a fost un echipaj de alpiniști ce au venit cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

Se pare că în acea zonă se efectua lucrări de construcție pentru ridicarea fântânii. În acest timp, o persoană a fost lovită de materialele de construcții, s-a dezechilibrat și a căzut în fântână. Alături de echipamentele și procedurile specifice salvării din mediu ostile, pompierii au scos din fântână un bărbat de aproximativ 30 de ani. Fântâna avea 12 metri adâncime, iar bărbatul era conștient atunci când a fost scos de către pompieri. A primit îngrijiri medicale la locul accidentului, apoi a fost transportat la spital.

Bărbat din Suceava de 88 de ani, căzut în fântână

Un bărbat de 88 de ani din satul Mironu, comuna Valea Moldovei a căzut în fântână. Pompierii suceveni au avut o misiune grea. Din informațiile primit, se pare că fântâna avea o adâncime de 22 metri și diametrul de doar 50 de centimetri la suprafață. Din cauza diametrului redus al fântânii, pompierii au apelat la ajutorul unui voluntar. Acesta a fost asigurat cu echipamentul necesar pentru a ajunge în siguranță la victima. Amândoi bărbați au fost extrași la suprafață.

„În această după-amiază, pompierii suceveni au acționat pentru salvarea unei persoane (un bărbat de 88 de ani), care a căzut într-o fântână, în satul Mironu, comuna Valea Moldovei. Fântâna este construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri și cu diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri, fiind mai redus spre bază, formând un con.

Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat si au asigurat un voluntar din localitate, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă. După ce voluntarul a coborât în fântână și a asigurat bătrânul, cei doi au fost extrași la suprafață de pompieri”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Ajuns la suprafață, bătrânul se afla în stare semiconștientă. Pompierii i-au acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost transportat la spital.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI