Incidente majore la Năvodari și Venus. Pompierii au intervenit de urgență, ce s-a întâmplat

Incidente majore la Năvodari și Venus. Pompierii au intervenit de urgență, ce s-a întâmplat
Explozia de la Năvodari, la o stație ENEL

În această dimineață, litoralul românesc a fost scena unor incidente majore ce puteau deveni devastatoare. Informațiile de ultimă oră vorbesc despre un incident la una din stațiile ENEL. Stația de transformare a energiei electrice, aflată în Năvodari, a explodat fără flacără, din fericire, și fără victime omenești.

Incident major la Năvodari, la o stație ENEL

UPDATE 19:50: În urma incidentelor survenite în cursul zilei de azi, reprezentanții ENEL au oferit o lămurire oficială în legătură cu incidentele petrecute:

”Ca urmare a propagării informației că ar fi avut loc astăzi două incendii în instalațiile E-Distribuție Dobrogea, vă transmitem următoarele:

Astăzi, în jurul orei 12:38, în postul de transformare aerian din localitatea Navodari, strada Liniștii, s-a produs deterioarea unei siguranțe de medie tensiune cauzată de un stol de grauri. Nu a avut loc niciun incendiu. Siguranța a fost înlocuită de către echipele de intervenție, iar alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zonă a fost reluată în condiții de siguranță. Postul de transformare situat între statiunile Venus și Saturn nu a fost implicat sau afectat de incendiul de vegetație uscată produs la o distanța de 20 m de acesta, din cauze externe”, se arată în comunicatul emis de reprezentanţi ai E-Distribuție Dobrogea.

Știrea inițială:

Astăzi, în jurul prânzului, pe litoralul românesc, au avut loc trei incidente care nu s-au soldat cu victime omenești. Primul dintre ele a avut loc, conform autorităților, la o stație de transformare a energiei electrice deținute de ENEL, în urma deteriorării unei siguranțe de medie tensiune cauzată de un stol de grauri. Din fericire primul incident nu s-a soldat cu victime și nici nu a fost declanșat un incendiu.

”Astăzi, în jurul orei 12:38, în postul de transformare aerian s-a produs deterioarea unei siguranțe de medie tensiune cauzată de un stol de grauri. Nu a avut loc niciun incendiu.

Siguranța a fost înlocuită de către echipele de intervenție. Alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zonă a fost reluată în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al furnizorului de electricitate.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

Incidente asemănătoare în Venus și Saturn

Alte două incidente asemănătoare au avut loc în alte două stațiuni turistice de pe malul Mării Negre. Este vorba de punctul de transformare dintre stațiunile Venus și Saturn. Pompierii au fost chemați pentru a stinge incendiul care, ulterior, a cuprins și stuful și vegetația uscată din zonă. Nici în acest caz nu s-au declarat victime omenești, ci doar materiale, dar paguba nu este una consistentă.

”Postul de transformare între stațiunile Venus și Saturn nu a fost implicat sau afectat de incendiul de vegetație uscată. Incendiul s-a produs la o distanța de 20 m de acesta, din cauze externe”, se arată în același comunicat al ISU Constanța

Litoralul românesc în reparații majore

Litoralul românesc se pregătește să-și primească, în vară, turiștii români și străini, cu tote că ne aflăm încă în plină pandemie. Conform unui proiect,se dorește mărirea plajelor aflate pe malul Mării Negre. Proiectul, în valoare de peste 750 milioane euro, dorește mărirea plajelor.

Dar se pare că există anumite probleme în derularea acestui proiect, datorită unor neînțelegeri la nivel instituțional. Presa locallă relatează despre un incident ce ar putea stopa lucrările d înnisipare aplajelor, mai ales în zona Mamaia.

”În urmă cu două zile, accesul navei care extrăgea nisip în zona Mamaia a fost interzis. Interdicția a fost transmisă prin sistemul radio-naval de către Căpitănia Zonală Constanța, care aparține de Autoritate Navală Română.

Zona restricționată se suprapune peste perimetrele de exploatare din cadrul proiectului “Reducerea Eroziunii Costiere faza II (2014-2020) – Lot 2 – Mamaia.”; spune publicația Ct100.ro.

Proiectul demarat de Apele Române se va extinde pe toată suprafața de plaje de la Marea Neagră, cuprinzând stațiunile Edighiol și Periboina, faleza Constanței, în zona Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Năvodari, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai.