Ultima oră. Incendiu devastator la o școală din Botoșani. Pompierii au intervenit de urgență

Ultima oră. Incendiu devastator la o școală din Botoșani. Pompierii au intervenit de urgență
Incendiu la o școală din Botoșani

O altă școală a fost cuprinsă de flăcări, la o săptămână de la incidentul petrecut în Vaslui, unde o altă școală, fără autorizație, a ars. De data aceasta, tragedia a avut loc la Botoșani, în satul Podriga, din comuna Drăgușeni, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri.

Din fericire, nu au existat victime

În cursul zilei de duminică, acoperișul școlii din satul Podriga a fost afectat de fum, moment în care au fost alertate autoritățile. La fața locului au intervenit de urgență mai multe mașini de pompieri ale ISU, cât și cele ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Coţuşca. Potrivit oficialilor ISU, incendiul nu s-a manifestat cu flacără, ci cu degajări de fum.

„Pompierii din Săveni intervin, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o parte din acoperişul şcolii din satul Podriga, comuna Drăguşeni.

Se acţionează cu patru autospeciale cu apă şi spumă, două din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, una de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi şi una aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Coţuşca, precum şi o ambulanţă SMURD”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Reprezentanții IPJ Botoșani au declarat, de asemenea, că incendiul ar fi pornit în urma neizolării conforme a unui coș de fum.

„Incendiul a pornit de la un coș de fum neizolat conform prevederilor constructive și au fost afectați 60 de metri pătrați dintr-un total de 500. Incendiul este lichidat la ora asta fără risc de propagare”, a afirmat Decebal Muraru, de la IPJ Botoșani.

Incendiu de proporții la o școală din Vaslui

La începutul săptămânii trecute, un alt incendiu a izbucnit la o școală din Vaslui, afectând o mare parte din acoperiș. Din fericire, nici atunci nu au existat victime, dat fiind faptul că elevii prezenți în instituție au fost evacuați în timp util.

În urma cercetărilor, autoritățile au descoperit că școala nu avea autorizație de funcționare, în ciuda faptului că unitatea de învățământ era modernizată recent.

“Potrivit ISU, incendiul a izbucnit în camera în care se afla centrala termică a școlii. Când au sosit echipajele de intervenție, flăcările cuprinseseră tot acoperișul unității de învățământ, pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Nu au fost victime omenești. Aproape tot mobilierul și tot ce înseamnă documente au fost evacuate fără a fi afectate de incendiu. Urmează apoi să se facă evaluarea și să vedem cum reușim să ajutăm comunitatea locală pentru reparațiile la această școală.

Este o centrală pe lemne. Nu știu să vă spun dacă a fost lăsată să funcționeze nesupravegheată pe timpul nopții. Din discuțiile pe care le-am avut, au personal angajat pentru utilizarea acestei centrale”, a transmis prefectul județului Vaslui în acel moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI