27 nov. 2020 | 13:48

Un bărbat a pus din greșeală drojdie de bere în butoiul cu varză murată. Ce s-a întâmplat în cel mai scurt timp

Știri generale
Un bărbat a pus din greșeală drojdie de bere în butoiul cu varză murată. Ce s-a întâmplat în cel mai scurt timp

Un bărbat a pus din greşeală drojdie de bere în butoiul cu varză murată, iar acum a devenit unul dintre cele mai tari trucuri. Iată ce se întâmplă când faci asta!

De ce să pui drojdie de bere în varza murată

Greşeala unui bărbat a devenit unul dintre cele mai tari trucuri atunci când vine vorba de pus varza la murat. Acesta a confundat sarea grunjoasă cu bucăţi mici de drojdie uscată şi a pus în butoi. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginaţie. Nici el nu se aştepta la asta. La doar câteva zile de la incident, acesta şi-a dat seama de ceea ce făcut şi a gustat zeama. Spre surprinderea lui, aceasta era sărată, în ciuda faptului că nu pusese strop de sare.

Astfel, a realizat că drojdia de bere poate înlocui cu mare succes clorura de sodiu. Apoi, a dat reţeta tuturor apropiaţilor. Astfel, cei care nu au voie să consume sare din motive de sănătate sau cei care doresc pur şi simplu să o evite pot încerca această variantă.

Cantitatea recomandată de drojdie de bere este de 40 de grame la 10 kilograme de varză. Cum se procedează?! Simplu: drojdia se mărunţeşte, se pune într-un tifon curat, apoi se aşază printre varză. Aceasta se taie mărunt şi se presează bine în borcane.

Următorul pas este să se toarne apă fiartă şi răcită cât să acopere varza. Puteţi adăuga la fiert diferite condimente: piper boabe, cimbru, mărar uscat. Deasupra se pune apoi o greutate care să ţină varza în moare şi un tifon curat. În momentul în care apar bule, lichidul trebuie aruncat iar borcanele se umplu, din nou, cu apă fiartă. Se procedează aşa în fiecare zi până când zeama rămâne limpede.

De ce să consumi varză murată

Varza murată este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite alimente din sezonul rece. Românii o gătesc în diferite moduri, însă este delicioasă şi consumată ca atare. În plus, beneficiile aduse organismului nu sunt puţine.

Este bogată în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E şi A, dar şi în fibre, calciu, magneziu, fier, iod sau sulf. De asemenea, este o sursă extraordinară de vitamina U care ajută la vindecarea ulcerului peptic şi este recomandată în toate curile de slăbire, dat fiind că stimulează arderea grăsimilor, reduce pofta de mâncare şi are puţine calorii.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Semnele zodiacale cu cele mai puternice trăiri pe 20 Noiembrie 2024
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro