Greșeala fatală pe care o fac acești români care consumă varză murată. De ce le este interzisă

Greșeala fatală pe care o fac acești români care consumă varză murată. De ce le este interzisă
Cine nu are voie să consume varză murată

Deşi este unul dintre cele mai iubite alimente în sezonul rece, acesta poate fi periculos pentru o anumită categorie. Aceasta este greşeala fatală pe care o fac românii care consumă varză murată. Cui este este interzisă?!

Cine nu are voie să consume varză murată

Indiferent de modul în care este consumată, varza murată poate fi periculoasă pentru aceşti români, în ciuda proprietăţilor sale incredibile. Conform specialiştilor, mai multor categorii de persoane le este interzisă. Extrem de gustoasă, mai ales călitromâni, dar şi des folosită pentru prepararea celor mai bune sărmăluţe, varza murată poate fi periculoasă, în special, pentru pacienţii care se confruntă cu afecţiuni cronice.

„Varza va fi consumată în cantităţi foarte mici, cu prudenţă, de către cei care suferă de colică de fermentaţie şi numai varză fiartă, nu crudă, ori murată. De asemenea, persoanele care suferă de hipo şi hiper-tirodie li se recomandă să consume cu prudenţă varză, doar în cantităţi mici”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie, conform Adevărul.ro.

De asemenea, persoanele care suferă de anxietate, depresie sau au probleme cardiace ar trebui să se ferească de consumul de varză murată. Medicii susţin, că în ciuda beneficiilor sale, aceasta poate da balonări sau colici abdominale chiar şi celor perfecţi sănătoşi. Motivul este rafinoza, o substanţă care favorizează crampele abdominale şi retenţia de apă.

Mai mult, conţinutul ridicat de sare o face periculoasă pentru persoanele care au un regim hiposodat.

Pentru cine este interzisă varza murată

Zeama de varză murată este foarte acidă, motiv pentru care este interzisă persoanelor care suferă de afecţiuni ale stomacului, precum ulcerul sau gastrita. Aceasta accentuează starea de rău şi intensifică senzaţia de arsură, spun doctorii.

În plus, consumul de varză murată duce la obiceiul de a bea mai multă apă, lucru care provoacă tensiune arterială.Cu alte cuvinte, persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să mănânce cât mai rar şi în cantităţi mici acest aliment atât de iubit. În caz contrar, pot apărea palpitaţii, dureri în piept sau chiar infarctul miocardic.

Şi cei care au probleme cu rinichii trebuie să se ferească de varza murată. Specialiştii spun că sarea se poate depune în zona rinichilor, fapt care împiedică bună funcţionarea a acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI