Un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în grădină. Ce s-a întâmplat după doar câteva ore

Un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în grădină. Ce s-a întâmplat după doar câteva ore
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în grădină

Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că are o mulţime de întrebuinţări în gospodărie. Un experiment realizat de un bărbat a devenit unul dintre cele mai tari trucuri cu praful “minune”. Acesta a pus bicarbonat de sodiu în grădină, iar ce s-a întâmplat după doar câteva ore a surprins pe toată lumea.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în grădină

Experimentul unui bărbat care a pus bicarbonat de sodiu în grădină s-a transformat în cea mai sigură, ieftină şi la îndemână metodă de a scăpa de gângănii. Acesta a împrăştiat, dimineaţa, în zonele afectate de insecte, praful, apoi a aşteptat câteva ore. La final, a observat că furnicile, omizile şi viermişorii au dispărut ca prin minune. Aşadar, dacă nu ştii cum să mai scapi de micile vieţuitoare deşi ai încercat toate soluţiile pline de chimicale din comerţ, apelează cu încredere la această varianta naturală. Ai grijă, însă, unele plante pot fi afectate, motiv pentru care este indicat să ocoleşti rădăcinile florilor.

O metodă de a scăpa de furnicile care intră în casă este de a amesteca trei linguriţe de bicarbonat cu un litru de apă. Apoi, stropeşte pervazele sau tocul uşii de la intrare cu această soluţie. Repetă ori de câte ori este nevoie şi gata, insectele nu vor mai pătrunde în locuinţă.

Scapă de insectele din grădină cu o soluţie naturală

Scapă de insectele din grădină cu o soluţie naturală

Bicarbonatul de sodiu distruge buruienile din grădină

Bicarbonatul de sodiu s-a dovedit, de-a lungul timpului, un ajutor de seamă în trebuile casnice, devenind astfel indispensabil gospodinelor din întreaga lume. Indiferent că este folosit la prepararea prăjiturilor, la dezinfectarea suprafeţelor sau albirea rufelor, acesta îşi face treaba de minune. O întrebuinţare mai puţin cunoscută a acestui praf este aceea de a opri buruienile să mai crească în gradină. Tot ce ai de făcut este să uzi bine zona afectată, apoi să presari deasupra plantelor inestetice un strat considerabil de bicarbonat.

În cazul în care observi că florile din ghiveci au mucegai alb, poţi face o soluţie din trei linguri de bicarbonat, 50 ml de oţet şi un litru de apă.  Apoi, stropeşte frunzele plantelor. Pentru a preveni această problemă, înainte de a pune pământul în ghiveci, presară praful şi mucegaiul alb nu va mai fi o problemă.

De asemenea, bicarbonatul poate fi un fertilizator minunat. Hortensiile, begoniile sau muşcatele vor înflori toată vara dacă le uzi, o dată pe săptămână, cu o soluţie formată dintr-o linguriţă de bicarbonat cu un litru de apă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI