Bicarbonatul este un ingredient versatil, ieftin și eficient, drept pentru care este folosit și astăzi în gospodării. Fie pentru a îndepărta petele, a dezinfecta sau a scăpa de mirosurile neplăcute, pulberea albă reușește să-și facă treaba cu succes de fiecare dată.
Anumite încăperi, precum bucătăria și dormitorul, tind să acumuleze mirosuri urâte. Dacă această problemă te nemulțumește constant, nu ezita să încerci trucuri care au la bază ingredientul minune din bucătăria ta: bicarbonatul de sodiu. Rezultatele dorite vor apărea chiar după 30 de minute de la folosire.
Pentru a deodoriza camera, presară bicarbonat de sodiu peste lucrurile din ea, anume covoare, mobilier, saltele și alte surse posibile de miros. Lăsați bicarbonatul de sodiu timp de 30 de minute pe ele, apoi aspirați-l.
Lămâile prezintă multe proprietăți benefice și utilizări interesante. Le poți folosi și pentru a elimina mirosul de pește sau alte mirosuri care se pot răspândi din bucătărie în restul casei. Taie trei lămâi pe jumătate și fierbe-le în apă. Lasă-le pe foc timp de 30 de minute sau până observi că lămâile au început să emane mireasma lor citrică. În vreme ce amestecul se răcește, aerul din încăpere se împrospătează.
Pentru a elimina mirosurile neplăcute complet nu trebuie decât să pui o cană de oțet alb în încăperea vizată. După câteva ore, aceasta va mirosi mult mai bine, fiindcă lichidul va absorbi orice miros neplăcut. La fel poți face și în cazul odorurilor din bucătărie, baie sau frigider. Pune pur și simplu o cană de oțet alb cu apă în încăperea sau locul respectiv și las-o să stea mai mult timp. La final, aruncă amestecul.
Mirosurile mai puțin plăcute sunt deseori emanate de obiecte fabricate din materialele textile, îndeosebi de carpete și covoare. Pentru a le elimina, întâi aspiră covorul respectiv, apoi aplică un produs de spălare uscată sau, precum mai sus, chiar bicarbonat de sodiu, o variantă foarte eficientă și ieftină.
Este esențial să cureți tapițeria canapelei dacă vrei ca spațiul tău să miroasă a levănțică. Asigură-te că produsul de curățare folosit este compatibil cu materialul respectiv. Dacă ai posibilitatea, optează pentru un produs cu parfum. Însă, înainte de a aplica produsul, aspiră tapițeria pentru a o curăța în profunzime.