A pus bicarbonat de sodiu la colțurile camerei. Este uimitor ce s-a întâmplat în cel mai scurt timp VIDEO

A pus bicarbonat de sodiu la colțurile camerei. Este uimitor ce s-a întâmplat în cel mai scurt timp VIDEO
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat pe jos VIDEO

Bicarbonatul de sodiu este foarte util la casa omului. Însă cum te ajută dacă pui bicarbonat de sodiu la colțurile casei? Ei bine, bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări, pe care trebuie să le afli și tu!

A pus bicarbonat de sodiu la colțurile camerei

Trebuie să știi că dacă pui bicarbonat de sodiu în încălțăminte și șosete, elimini eventualele mirosuri neplăcute. De asemenea, mai poți pune bicarbonat de sodiu pe un burete umed și poți șterge parbrizul mașinii tale.

De altfel, hainele înmuiate în apă cu bicarbonat de sodiu vor scăpa de mirosurie neplăcute. Apoi, pentru a scoate mirosurile neplăcute din cameră, trage-l cu aspiratorul. Pentru o baie și o cameră parfumate, mai poți face săculețu parfumați de cameră cu bicarbonat de sodiu.

Dacă vrei să dai viață pensulelor întărite, poți amesteca o ceașcă de bicarbonat de sodiu cu un sfert  de ceașcă de oțet șui aproximativ doi litri de apă. Se pune amestecul pe foc și se fierb pensulele.

Dar de ce să pui bicarbonat de sodiu la colțurile casei și pereților? O poți face pentru a scăpa de furnici, gândaci și alte insecte nedorite.

La ce se mai folosește bicarbonatul de sodiu

De asemenea, în cazul în care perdelele s-au îngălbenit de la soare, nu trebuie neapărat să le schimbi. Poți să le lași la înmuiat în apă caldă și să amesteci cu bicarbonat peste noapte, apoi să le bagi la spălat la un program normal.

Mai mult, pentru dezinfectarea băii, foloseşte o pastă din acest praf magic şi apă, şi apoi freacă cu ajutorul unui burete toate obiectele sanitare. Pe lângă faptul că bicarbonatul de sodiu le igienizează, acest amestec are şi rolul de a elimina calcarul.

Bicarbonat de sodiu pentru tuse

Bicarbonatul de sodiu este util și în cazul tusei. Tot ce trebuie să faci este să pui bicarbonat de sodiu în lapte fiert, iar acesta devine un remediu extraordinar. De altfel, chiar medicii ne recomandă să dizolvăm o linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte fiert și apoi să-l bem.

Este de preferat a se bea pe timpul nopții, pentru a scăpa de tusea enervantă și nu mai mult de trei zile consecutive. Însă există anumite categorii de persoane care nu au voie să folosească acest remediu, iar acestea sunt:

  • femeile însărcinate
  • femeile care alăptează
  • copiii mai mici de cinci ani
  • persoanele care suferă de hipertensiune
  • persoanele care au un regim alimentar fără sare