Ce vindecă bicarbonatul de sodiu, descoperirea făcută în această perioadă. Secretul pentru sezonul rece

Ce vindecă bicarbonatul de sodiu, descoperirea făcută în această perioadă. Secretul pentru sezonul rece
Utilizari speciale ale bicarbonatului de sodiu

Aftele bucale pot fi o reală problemă. Ele sunt dureroase și neplăcute. Dar acum nu trebuie să vă mai faceți griji în privința lor, deoarece există o soluție simplă și viabilă pentru ele. Este vorba, evident, de bicarbonatul de sodiu.

Ce vindecă bicarbonatul de sodiu, descoperirea făcută în această perioadă

Astfel că dacă vă confruntați cu aaftele bucale, tot ce trebuie să faceți este să apelați cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Acesta trebuie aplicat direct pe aftă sau folosit pentru clătirea întregii guri. De asemenea, bicarbonatul de sodiu nu vindecă doar aftele, ci și eventualele răni prezente și chiar împrospăteazî respirația urât mirositoare.

Unde mai pui că bicarbonatul de sodiu, dizolvat în lapte fierbinte și băut sau prin gargară, bicarbonatul de sodiu ameliorează simptomele tusei. De altfel, în cazul intoleranței la lactoză, laptele poate să fie înlocuit cu apă.

Ce sunt aftele bucale

Aftele bucale sunt acele ulceratii de dimensiuni variabile, de la 1-2 mm pana la 5-7 mm, ce apar pe limbî sau pe porțiunea de gingie mobilă. Ele sunt și sunt foarte dureroase înca din primele stadii de dezvoltare. Astfel că la persoanele cu imunitate bună si igiena orală buna, în decurs de 5-7 zile, aftele dispar fără tratament. În schimb, la persoanele imunodeprimate sau cu igiena bucala proastă, acestea pot persista și săptămâni la rand și nu dispar fără tratament local si general.

Trebuie să știți că tratamentul aftelor bucale începe cu o igiena bucală foarte bună. Deși afta bucală este dureroasa la miscari și la atingere, cei care se confruntă cu o astfel de problemă trebuie să faca un efort sa mențină o igiena bucala riguroasa spălându-se pe dinți de 3 ori pe zi, după fiecare masă, dar mai ales seara, înainte de culcare. Tratamentul pentru aftele bucale care se poate aplica este și cel cu bicarbonat de sodiu, prezentat mai sus.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate reduce inflamația picioarelor sau acea senzație de picioare grele. Această senzație apare la finalul unei zile. Astfel, soluție cu bicarbonat de sodiu, 2 lnguri în 3 litri de apă caldă, poate să fue un remediu cu efecte foarte rapide. Trebuie să stați cu picioarele în apă minimum o jumătate de oră, iar senzația de picioare grele va dispărea.

De asemenea, o altă utilizare a bicarbonatului de sodiu este împotriva conjunctivitei. Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați o linguriță cu bicarbonat de sodiu în jumătate de pahar cu apă caldă, apoi să înmuiați un tampon de vată și să vă spălați ochii cu mișcări line, ușoare, fără să apăsați prea tare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI