28 dec. 2021 | 11:08

‘Umărul surferului’, metoda prin care românii au furat la greu bani din bancomatele belgienilor. Cum procedau

News
'Umărul surferului', metoda prin care românii au furat la greu bani din bancomatele belgienilor. Cum procedau
Banda de români a sustras nu mai puțin de 40.000 de euro

Conform presei din Belgia, poliția locală a arestat o parte dintre membrii unei grupări care se foloseau de metoda „Umărul surferului” pentru a sustrage bani din bancomate.

Ce este metoda „Umărul surferului”

Acesta este numele dat tehnicii folosite de hoți care stau în spatele unei persoane, de obicei o persoană în vârstă, la un terminal de plată sau la un bancomat, în locații precum un supermarket, și o urmăresc în timp ce introduce codul PIN.

Ulterior, membrii bandei fură cardul bancar și retrag banii. Conform rapoartelor, grupul are aproximativ 25 de membri care sunt activi în Olanda, Belgia și Franța.

Poliția a efectuat șase arestări în Amsterdam la sfârșitul lunii noiembrie. Cu toate acestea, informațiile au fost publicate recent.

Metoda „Umărul surferului” este o problemă semnificativă

Unul dintre suspecți se confruntă acum cu o pedeapsă de nouă ani de închisoare în Belgia. Poliția și băncile au emis în repetate rânduri un avertisment pentru clienți să fie atenți la împrejurimi în timp ce folosesc bancomatele pentru a se asigura că nimeni nu le poate vedea codul.

Cu toate acestea, metoda „Umărul surferului” este încă o problemă semnificativă, deoarece clienților nu le pasă prea mult când este vorba de fete tinere.

Numai în Belgia, se crede că această bandă ar fi furat jumătate de milion de euro prin această tehnică în peste 100 de incidente.

La începutul săptămânii trecute, poliția din zona Charleroi, Belgia, și din jurul Parisului, în Franța, a percheziționat mai multe case în legătură cu ancheta asupra bandei.

Nouă persoane au fost reținute, dintre care doi bărbați, iar bunuri, inclusiv mașini, au fost confiscate în valoare de 6 milioane de euro.

Una din bandele arestate era formată din români

Inventivitatea nu are margini, când vine vorba de genul acesta de infracțiuni. După cum bine știm, au existat și în trecut bande de români inventivi, mai ales când vine vorba de a sustrage sume mari de bani din bancomate.

Presa belgiană relatează pe larg despre modul în care banda de români, formată din cinci persoane, au reușit să sustragă prin metoda „Umărul surferului” în mai multe orașe din Belgia, precum Anvers, Bruxelles, Diepenbeek, Hasselt și Liège, sume de bani din bancomate.

Zilele trecute, magistrații Tribunalului din Hasselt au dat pedepese între 3 ani și patru luni, dar și pedepse de 4 ani pentru toți cei cinci români arestați de poliția belgiană.

În același dosar a mai fost implicat un tânăr de origine olandeză, în vârstă de 19 ani, acesta primind o pedeapsă de 80 de zile în folosul comunității. În afară de pedepsele cu închisoarea toți inculpații sunt pasibili și de plata a 1.600 de euro fiecare.

Dovezile cu ajutorul cărora au reușit să demonstreze infracțiunile au fost imaginile de pe camerele de luat vederi, suprinzând modul în care aceștia reușeau să obțină codurile PIN ale victimelor, prin metoda ‘Umărul surferului’.

Sumele, conform presei belgiene, s-ar ridica la nu mai puțin de 40.000 de euro, bani sustrați de la cel puțin 18 pesoane.

Au folosit aceeași metodă și în spuermarket-uri

Poliția belgiană a reușit să găsească și alte dovezi împotriva bandei de români, spunând că prin aceeași metodă, „Umărul surferului”, au reușit să sustragă sume importante de bani, după ce i-au urmărit pe clienții acestora tastând codul PIN la cumpărături, conform publicației The Brussels Time.

O altă grupare care se folosea de aceași metodă a fost prinsă de carabinerii italieni. Cei trei români au fost arestați de poliția italiană, după ce patru pesoane depuneau reclamații.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Scandalul conjugal dintre Petre Daea și soția sa. Decizie neașteptată a instanței
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro