Reconstrucția Notre Dame, subiect de scandal: ce se întâmplă la Paris

După incendiul care a ruinat Catedrala Notre Dame, biserica din centrul Parisului a fost învăluită în scandal. Unii s-au arătat ofensați de sumele absurde care au ajuns să fie donate pentru reconstrucție.

În urmă cu aproximativ 6 luni, Catedrala Notre Dame din Paris a fost mistuită de flăcări. Evenimentul dramatic a făcut rapid înconjurul planetei. Foarte mulți oameni care au avut vreodată ocazia să calce pe pământ parizian s-au arătat foarte afectați de distrugerea monumentului istorice. Acesta și motivul pentru care foarte mulți oameni au donat bani pentru reconstrucție.

Tocmai au fost inițiate lucrările de reparație și reconstrucție pentru Notre Dame, dar presiunea pentru cei implicați în proiect este una foarte mare. Din acest motiv, s-au iscat deja câteva scandaluri. De curând, generalul însărcinat cu supravegherea reconstrucției catedralei pariziene a început să strige la arhitectul șef responsabil de proiect. I-a spus că trebuie să tacă din gură și să se concentreze pe ducerea la bun sfârșit a proiectului.

Dezbaterile aprinse s-au iscat din cauza unui subiect pe care s-ar putea să-l mai fi auzit în trecut, dacă ai urmărit evoluția reparațiilor. Cei doi oficiali francezi nu au căzut de acord dacă noua turlă care urmează să fie construită la Notre Dame să fie realizată într-un stil medieval sau într-un modern, conform BBC.

Generalul Jean-Louis Georgelin și arhitectul Philippe Villeneuve au avut o discuție mai aprinsă la o întâlnire a Ministerului Francez al Culturii, pentru că generalul dorește o turlă în stil contemporan, iar arhitectul crede că stilul medieval ar fi unul mai potrivit. Președintele Franței, Emmanuel Macron, este de aceeași părere cu generalul. Nu cu mult în urmă, Macron a setat un termen de 5 ani pentru finalizarea reconstrucției.

Mulți consideră termenul de livrare al lucrării ca fiind absurd de ambițios. Cu toate acestea, arhitectul șef este optimist că poate să onoreze data cu pricina, cu condiția să reconstruiască vechea turlă. Generalul s-a arătat foarte ofensat de această posibilitate și a insistat pe faptul că trebuie luată cea mai bună decizie pentru catedrală, Paris și întreaga lume. El a adăugat că decizia finală trebuie luată până la finele lui 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI