Ultimul interviu al lui Alexandru Arșinel. Era extrem de slăbit, imagini dure cu marele actor

Ultimul interviu al lui Alexandru Arșinel. Era extrem de slăbit, imagini dure cu marele actor
Ultimul interviu al lui Alexandru Arsinel

Teatrul românesc este în doliu, după ce Alexandru Arșinel a încetat din viață, în după-amiaza zilei de joi, 29 septembrie, la vârsta de 82 de ani. Regretatul actor se confrunta cu probleme de sănătate grave, fiind măcinat de boală. Care sunt ultimele imagini cu fostul partener de scenă al Stelei Popescu.

Ultimele imagini publice cu regretatul actor Alexandru Arșinel

Moartea lui Alexandru Arșinel aduce multă tristețe în sufletele a milioane de români care l-au apreciat și l-au îndrăgit pe faimosul actor, de-a lungul deceniilor.

Fostul partener de scenă al regretatei Stela Popescu a pierdut lupta cu boala, după ce s-a confruntat mult timp cu anumite probleme de sănătate.

Alexandru Arșinel a fost internat în spital pentru mai bine de două săptămâni, acolo unde era supravegheat de specialiști 24 de ore din 24.

Regretatul artist suferise o intervenție chirurgicală pe inimă și un transplant de rinichi, acum mai mulți ani. De asemenea, infectarea cu virusul COVID-19 i-a șubrezit starea de sănătate.

Ultimele imagini publice cu Alexandru Arșinel au fost imortalizate în luna iunie a acestui an, când actorul a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Fotografiile postate pe rețelele sociale, la acea vreme, au stârnit motive de îngrijorare din partea internauților. Alexandru Arșinel afișa, atunci, o siluetă firavă. Slăbise foarte mult, însă, a primit distincția cu zâmbetul de buze, ca un adevărat profesionist.

La sfârșitul lui ianuarie 2022, Alexandru Arșinel a acordat ultimul său interviu celor de la Antena 3, într-o discuție emoționantă cu jurnalistul Mihai Gâdea. Arșinel fusese demis din funcția de director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București de către primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Ce i-ar fi spus Arșinel lui Dumnezeu, înainte de a muri

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cei doi actori au primit distincția pentru că au contribuit major la scena teatrului românesc,

televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului,

văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine.”, scriu cei de la stiripesurse.ro.

Într-un interviu mai vechi acordat lui Dan Negru, Alexandru Arșinel a spus ce i-ar mărturisi lui Dumnezeu în ultima lui zi pe Pământ.

,,I-aș spune: Doamne, Te-ai ținut de cuvânt! Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta și bună și rea și că mi-ai ajutat să ies aproape de fiecare dată să ies din încurcături.

Cu un lucru nu m-ai ajutat: ca Marilena să se simtă mai bine.”, a spus actorul, referindu-se la iubita lui soție.