Autoritățile sunt în alertă după creșterea explozivă a cazurilor de COVID-19. În continuare, Capitala rămâne orașul cu cele mai cazuri de noul coronavirus, raportate zilnic. În cursul zilei de duminică, ministrul Sănătății s-a aflat la iași, acolo unde a oferit și câteva declarații de presă cu privire la carantinarea Bucureștiului, dacă ancheta epidemiologică o va impune.
București a atins ieri un nou record de infecții cu coronavirus, 539, ceea ce îi face pe mulți dintre noi să se ducă cu gândul la un posibil lockdown. Astfel, Nelu Tătaru a tras un semnal de alarmă cu prvire la creșterea alarmantă a cazurilor, menționând faptul că s-ar putea lua măsuri de restricție noi.
Fiind întrebat dacă Bucureștiul ar trebui plasat în carantină pentru o lună, ministrul Sănătății a menționat faptul că ar trebui două luni sau chiar mai mult, pentru rezultate vizibile. Cu toate acestea, Nelu Tătaru afirmă că nu este în discuție pentru moment această carantinare, dar este important să se respecte toate măsurile de siguranță și prevenție.
”În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului.
După cum ştiţi, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene (n.r. – pentru situaţii de urgenţă – n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei.
Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii”, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.
Nelu Tătaru face apel la solidaritate și empatie, îndemnând oamenii să respecte regulile esențiale care îi protejează și pe ei și pe cei din jur. De asemenea, ministrul ne reamintește că medicii care se luptă în linia întâi sunt aceiași ca și acum șapte luni, iar puterile lor au ajuns la epuizare. Pentru ei, pentru noi și pentru semeni suntem rugați să respectăm măsurile impuse de autorități, evitând totodată măsura carantinei.
„Din punctul meu de vedere cred că ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă şi să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi în acest moment sunt aceiaşi de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare şi ţin să le mulţumesc încă o dată aici în faţa dumneavoastră.
Suntem împreună suntem acolo şi eu sper ca cei care ne furnizează aceste cazuri şi care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să-şi reaşeze un pic atât atitudinea, cât şi discursul”, a declarat acesta, potrivit Digi24.