18 nov. 2022 | 07:38

Ultima oră! Medicul Mircea Beuran a fost achitat în dosarul pentru luare de mită. Ce a decis instanța

News
Ultima oră! Medicul Mircea Beuran a fost achitat în dosarul pentru luare de mită. Ce a decis instanța
Profesorul Mircea Beuran

Vești îmbucurătoare pentru medicul Mircea Beuran, care a fost acuzat în trecut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mită, după ce acesta ar fi primit 10.000 de euro de la un medic pentru a-i asigura un post de asistent universitar în specialitatea „Chirurgie general”, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. În cursul zilei de ieri, Tribunalul Giurgiu a decis soarta medicului, însă decizia nu este definitivă.

O nouă șansă de salvare a medicului Mircea Beuran

Tribunalul Giurgiu a decis joi achitarea medicului Mircea Beuran, care fusese acuzat de mită în dosarul în care DNA l-a trimis în instanță după ce ar fi primit 10.000 de euro de la un coleg pentru a-i asigura postul dorit.

Potrivit procurorilor, evenimentul ar fi avut loc în decembrie 2018, atunci când medicul ocupa funcția de preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, dar și de şef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul aceleiași universități.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”, se arată în rechizitoriu.

Mircea Beuran va avea acces din nou la suma de bani reținută până acum de autorități

În urma deciziei instanţei, Mircea Beuran a fost achitat în baza art.16 lit.a din Codul de procedură penală, care prevede că „fapta nu există”. Pe lângă decizia favorabilă a instanței, Mircea Beuran a scăpat și de sechestrul asupra sumei de 10.000 de euro, aflată într-un cont bancar al său.

Deși decizia Tribunalului Giurgiu a adus lumină în cazul celebrului medic, aceasta nu este definitivă, astfel că ea poate fi atacată.

Medicul a ajuns să fie judecat la Tribunalul Giurgiu, după ce în 2021 a reușit la Curtea de Apel București să facă transferul din Capitală, motivând că mediatizarea excesivă a cazului şi notorietatea sa „sunt împrejurări de natură a afecta aparenţa de imparţialitate a unei întregi instanţe, respectiv Tribunalul București”, a justificat avocatul medicului la acea vreme.

 

 

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și bogată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro