Cine este medicul Mircea Beuran, șef de secție la Spitalul Floreasca. De ce era atât de căutat de pacienți

Cine este medicul Mircea Beuran, șef de secție la Spitalul Floreasca. De ce era atât de căutat de pacienți

Mircea Beuran, șeful secției chirurgie de la Spitalul Floreasca, a fost demis din funcție, în urmă cu o zi. Decizia a fost confirmată și de Ministerul Sănătății, fiind strâns legată de decesul pacientei de 66 de ani. Femeia bolnavă de cancer a murit la câteva zile după ce a luat foc pe masa de operație, la finalul lunii decembrie. Cazul este unul deosebit de grav și îl are în centrul atenției pe medicul Mircea Beuran, care în prezent se dezice de orice vină. În urmă cu o zi, DSP (Direcția de Sănătate Publică) a dat și câteva amenzi administrative, cu o valoare totală de 30,000 de lei, atât spitalului, cât și medicilor și asistentelor.

Cine este medicul Mircea Beuran, șef de secție la Spitalul Floreasca. De ce era atât de căutat de pacienți

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca a fost demis din funcție, luni, după ce o femeie pe care a operat-o pe data de 22 decembrie, cu diagnosticul de cancer pancreatic, a murit, suferind arsuri pe masa de operație. Asupra acesteia fusese realizată o intervenție din pricina faptului că avea o hemoragie și s-a ales cu arsuri pe 30% din corp. Scânteia a fost provocată de un bisturiu electric, pe când în timpul operației fusese folosit un biocid pe bază de alcool. Din cauza condiției precare, femeia de 66 de ani a murit, pe 29 decembrie. La scurt timp de la aflarea adevărului în acest caz șocant, medicul Mircea Beuran a declarat că nu a fost prezent în momentul în care a izbucnit incendiul. Totuși, este specialistul care a închis intervenția chirurgicală, motiv pentru care totul a dus la un scandal de proporții.

Cine este medicul Mircea Beuran, șef de secție la Spitalul Floreasca. De ce era atât de căutat de pacienți
Medicul Mircea Beuran a fost demis din funcție, dar activează și ca profesor universitar, la Universitatea de Medicină din București

Chirurgul român de la Spitalul Floreasca din Capitală este și profesor universitar, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Mircea Beuran mai este și șef de clinică chirurgicală, având și înclinații spre politică, pentru că este membru al Partidului Social Democrat (PSD).

Totodată, numele său a apărut în anul 2003 într-un alt scandal, pe vremea când activa ca ministru al Sănătății. Este vorba despre acuzațiile de plagiat ce i-au fost aduse acestuia, dar și dr. Gerald Popa, pentru o traducere a unui volum medical, ce le aparținea în realitate unor autori americani. Comisia care a analizat acea problemă a propus și retragerea tuturor titlurilor universitare ale lui Mircea Beuran. Mai mult, acesta a declarat la acea vreme ca a folosit calitatea de coordonator al acelui volum, pentru un concurs de promovare, în funcția de conferențiar.

Ce vedete a operat Mircea Beuran

Medicul Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca a operat foarte mulți pacienți, fiind pe un loc fruntaș pe listele de căutări ale românilor. Chirurgul șef a operat-o în trecut și pe soția lui Ion Iliescu, Nina, după ce aceasta a suferit o colecistită, în anul 2014. De asemenea, specialistul l-a operat și pe fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, în urmă cu doi ani, potrivit click.ro. Tot medicul Beuran este și cel care l-a operat pe Ștefan Bănică Jr. de apendicită, fiind și cel la care a ajuns actrița Rona Hartner, pentru o intervenție, după ce a fost diagnosticată cu cancer la colon.