Ultimă oră! Ce pedeapsă au primit doi dintre agresorii jandarmeriței din dosarul 10 August. Instanța a dat decizia

Ultimă oră! Ce pedeapsă au primit doi dintre agresorii jandarmeriței din dosarul 10 August. Instanța a dat decizia
Pedeapsa pentru doi dintre agresodii jandarmeriței din dosarul 10 August

Concluzia cazului agresiunii din Piața Victoriei a jandarmeriței. Ce s-a hotărât în dosarul 10 August și care sunt pedepsele agresorilor? Instanța a decis!

Dosar 20 August: pedeapsa pentru doi dintre agresorii jandarmeriței

Decizie definitivă în cazul a doi agresori ai jandarmeriței Ștefania Nistor. Mitingul din data de 10 august 2018 este încă aspru discutat. Curtea de Apel București i-a condamnat azi pe cei doi la închisoare cu executare, arată minuta instanței:

  • Ionut-Liviu Cojoacă (2 ani și 9 luni de închisoare cu executare)
  • Daniel Dumitru (2 ani și 8 luni de închisoare cu executare)

Prima sentință definitivă în dosar

Aceasta este prima sentință definitivă din dosarele penale deschise în urma violențelor de la mitingul Diasporei. Amintim că pe lângă violențe, cei doi au fost acuzați și de furtul armei pe care aceasta o deținea.

În urma episodului în cauză, jarmarmerița Ștefania Nistor a suferit leziuni minore pe toată suprafața corpului în urma loviturilor aplicate de cei prezenți cu pumnii și picioarele. În decembrie 2019, 7 bărbați au fost acuzați că au lovit-o pe femeie, iar pedepsele dispuse atunci de Judecătoria Sectorului 1 au fost cuprinse între: 1 an și 2 an și 8 luni, decifia fiind definitivă abia acum.

“La un moment dat, nu ştiu din ce motiv, am căzut. Ori m-am împiedicat, ori cineva a intrat în mine, ştiu doar că am căzut, colegul meu a căzut lângă mine şi din acel moment am început să fim loviţi cu pumnii şi picioarele. (…) Eram loviţi cu sete, cu sălbăticie şi, în ciuda faptului că imploram să nu ne mai lovească, aceştia nu s-au oprit. M-am temut pentru viaţa mea”
Ştefania Nistor (Sursa: News.ro.)

Mărturiile tinerei

Tânăra a povestit că a fost în stare de șoc în momentul în care a scăpat din mijlocul protestatarilor furioși, spunând că a avut multe vânătăi, hematoame pe cap, pe gât și în zona cervicală.

„Am simţit nişte mâini care mă pipăiau în zona abdomenului, dar datorită faptului că eram lovită mi-a fost imposibil să îmi duc mâinile sau să ajung în acea zonă, pentru că din instinct am încercat să-mi protejez capul deoarece nici măcar casca nu o mai aveam atunci”, a afirmat aceasta.

 Jandarmeria Română vs. procurorii DIICOT – păreri împărțite

Jandarmeria Română susținea atunci că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, dar procurorii DIICOT au negat asta, neexistând probe concludente unui asemenea scenariu. În dosarul 10 august au mai fost puși sub acuzare:

Cătălin Sindile – șef al Jandarmeriei
Sebastian Cucoș – fost șef al Janjarmeriei
Laurențiu Cazan – responsabil cu conducerea Jandarmeriei București
Dan Chirică – secretar de stat în MAI

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI