10 august 2020: doi ani de la protestul diasporei din Piața Victoriei. Ce se întâmplă acum

10 august 2020: doi ani de la protestul diasporei din Piața Victoriei. Ce se întâmplă acum
10 august 2020 doi ani de la protestul diasporei din Piața Victoriei. Ce se întâmplă acum.

Astăzi se împlinesc doi ani de la protestele din Piața Victoriei din București. Câteva zeci de persoane s-au strâns ieri, duminică, 9 august în acea piață pentru a marca momentul. Cei care au participat îi consideră vinovați pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și pe Carmen Dan și cer să se facă dreptate.

Doi ani de la protestele din Piața Victoriei – 10 august 2020

Oamenii care s-au strâns în Piața Victoriei pentru a celebra momentul, au luat cu ei un steag uriaș tricolor și unul al Uniunii Europene, alături de inscripții și pancarte. Aceștia au notat pe jos, cu creta, mesaje diferite cum ar fi:

  •  „10 august, nu uitam nu iertam”
  • „Dreptate pentru 10 august”
  • „Fica”
  • „Abuz”
  • „Carmen Dan, vinovata”.
Protestatari Piața Victoriei.
10 august 2020 doi ani de la protestul diasporei din Piața Victoriei. Ce se întâmplă acum.

Declarațiile participanților

Cei care au participat la această adunare, au explicat că nu au reușit să se adune în număr mai mare din cauza vremurilor pe care le trăim și a faptului că trebuie să respectăm distanțarea socială.

Într-o transmisie live realizată de Rezintența TV din piață, unul dintre participanți a declarat că :

„Ce se întâmplă cu Dosarul 10 august este o rușine”.

Participanții cer dreptatea

Oamenii care s-au adunat la 2 ani după proteste în Piața Victoriei, îi consideră vinovați de violențele de la protest pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Carmen Dan cu chipul cărora având afișe.

Ei cer să fie pedepsiți cei vinovați și susțin că nu vor renunța la protestele din piață până când nu li se va face dreptate. Plângerile formulate împotriva Ordonanței din data de 26.06.2020, care clasa parțial acuzații din Dosarul 10 august și a dispus redeschiderea urmăririi penale, au fost admise marți de Procurorul șef al DIICOT, iar șefii Jandarmeriei sunt vizați de o anchetă din nou.

 În Piața Victoriei – ”Slujbă religioasă”

Organizatorul protestului a anunțat că anul acesta vor fi comemorate victimele violențelor din 10 august 2018.

”Vom realiza un fel de reamintire, vrem să facem un fel de comemorare a faptului că au trecut 30 de ani de când guvernele încă ne mint și ne înșală, nu reușesc să-și îndeplinească datoriile”, a declarat tânărul român stabilit în Marea Britanie, pentru DC NEWS.

„De asemenea, va fi o «slujbă religioasă» în sensul că ne vom ruga de guvern să-și îndeplinească promisiunile pe care nu le-a îndeplinit până acum. Noi nu vom invita lume, dar nu putem împiedica oamenii să se alăture. Știți, protestele sunt interzise, la fel ca marșurile. Eu recomand păstrarea distanțării fizice, vom face tot ce ține de noi pentru a realiza acest lucru”, a mai spus organizatorul protestului diasporei de anul trecut, medicul Tommy Joul Tomescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI