Ultima nesimțire a statului român: pensie pentru câini. Cine o să primească?

Ultima nesimțire a statului român: pensie pentru câini. Cine o să primească?

Românii care deja invidiau pensiile și beneficiile celor care au lucrat în armată vor avea acum motive să fie supărați și pe animalele instituției.

Senatorii au fost impresionați de un proiect de lege bizar inițiat de liberalul Florin Cîțu. Inițiativa care a fost deja semnată de mai mulți parlamentari PNL, PMP și USR dorește ca fiecare animal ieșit din activitate să beneficieze de 300 de lei lunar, sumă care să constituie pensia pentru îngrijirea medicală.

Banii vor putea ajunge la persoanele care au adoptat animalele de la instituțiile în care acestea au activat. Dacă credeai că legea e stupidă și sperai că o să rămână doar o inițiativă, trebuie să te anunț că nu este cazul.

Legea cu privire la întreținerea animalelor de serviciu scoase din funcțiune sau „ieșite la pensie” a trecut de votul senatorilor, care și-au dat acordul. Propunerea legislativă urmează să fie votată și în Camera Deputaților, care este for decizional.

Animalele care vor beneficia de acești bani, în cazul în care legea este adoptată, sunt cele ale Poliției, Jandarmeriei, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, Poliției de Frontieră, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) şi Direcției Generale a Vămilor, care au îndeplinit vârsta de pensionare sau au fost retrase din activitate pe caz de boală. Inițiativa vizează câinii și caii acestor instituții.

De asemenea, proiectul prevede că animalele de serviciu retrase ar putea fi cedate gratuit, iar instituțiile publice de care au aparținut vor avea un site, cu ajutorul căruia animalele să-și găsească un cămin.

În cazul în care te întrebai cam cât ar costa tot acest proces, senatorul Florin Cîțu a declarat că anual ies din activitate aproximativ 100 de câini și cai. Suma necesară pentru îngrijirea acestora va fi de 80.000 de euro pe an.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI