Uber și Bolt (fost Taxify), subiect de protest: când ies în stradă taximetriștii

Uber și Bolt (fost Taxify), subiect de protest: când ies în stradă taximetriștii

Taximetriștii ameninţă cu un nou protest în Piața Victoriei, pe data de 21 martie, în semn de protest faţă de Uber și Bolt (fost Taxify).

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) va relua protestele de stradă, dacă Guvernul nu va promova Ordonanța de Urgență promisă acum trei săptămâni cu privire la ceea ce ei numesc eliminarea pirateriei, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

„COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane”, se arată în comunicatul transportatorilor.

La protest vor participa transportatori autorizaţi care aparțin membrilor COTAR, ceea ce s-ar putea traduce prin aproximativ 5.000 de autovehicule.

„Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Veșnica nemulțumire a taximetriștilor față de Uber

Taximetriștii sunt nemulțumiți de serviciile de ridesharing, precum Uber și Bolt, pe care le acuză de „piraterie”. Adică, ar vrea să elimine cu orice preț concurența, dacă ar fi posibil.

Însă, potrivit unui proiect de lege avizat de Senat şi susţinut de Guvern, serviciile de ridesharing vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. De asemenea, va fi impusă o taxă anuală.

În urmă cu o săptămână, pe 13 martie, transportatorii atrăgeau atenţia asupra necesităţii unei ordonanţe de urgenţă care să elimine „pirateria” din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei „în mod repetat” din Legea taximetriei.

„Mesajul transportatorilor rutieri de persoane este simplu: Respectaţi legile acestei ţări şi înţelegeţi ce înseamnă cadrul legal, înainte de a face comentarii aberante, cu scop electoral! Menţionăm că transportatorii nu mai sunt dispuşi să accepte folosirea problemelor din acest sector de activitate în scopuri politicianiste, iar cei care şi-au fixat ca target electoratul progresist de parte dreapta ar trebui să citească întâi legile din România şi abia după ce reuşesc să le înţeleagă pot să vină cu propuneri legislative coerente, nu cu sloganuri politicianiste care creează haos în domeniul transportului rutier de persoane”, declara Vasile Ştefănescu, la acea dată.

Sursa: Libertatea
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI