16 feb. 2024 | 12:14

Tunsori la modă în 2024. Ce lungime se potrivește fiecărui tip de față

Diverse
Tunsori la modă în 2024. Ce lungime se potrivește fiecărui tip de față
Ce coafură ți se potrivește în funcție de forma feței

Tăierea părului a fost întotdeauna o frică, mai ales pentru cine are părul lung. Cu siguranță părul crește, așa că nu ar trebui să îți faci prea mari probleme în această privință. Totuși, dacă ești în căutare de tunsori la modă în 2024, există câteva trenduri pe care le poți încerca.

Ce tunsori se poartă anul acesta

Dacă te gândești să îți tai părul în anul 2024, dând o notă diferită imaginii tale personale, ți-am pregătit câteva idei unice.

Părul, fie lung sau scurt, nu este un semn de eleganță, ci reprezintă o parte din personalitatea ta. Ceea ce face diferența nu este cum este tăiat părul tău, ci faptul că este îngrijit și aranjat.

Vezi și: Inna, transformare radicală. S-a tuns singură, dar apoi a dat înapoi: ‘Nu încercați asta acasă’

Fiecare persoană are o personalitate diferită și, doar pentru că este în trend, nu înseamnă că îți va plăcea stilul respectiv de tunsoare. 

Fiecare este unic și de neînlocuit. Descoperă încetul cu încetul ce îți place până când găsești coafura perfectă, iar între timp, poți să îți alegi stilul preferat.

Tunsori la modă în 2024

Bucle lungi

Tunsorile în tendință în acest 2024 sunt la fel de variate ca gama cromatică. Buclele, combinate cu bretonuri și cu straturi lungi, revin în atenția tuturor. Această opțiune este ideală pentru fețele alungite, deoarece echilibrează verticalitatea trăsăturilor.

Buclele extra-large sau până la nivelul umerilor vor rămâne mereu în tendință datorită versatilității lor în coafare, precum și scările lungi, vârfurile texturizate, bretonurile accesorizate, tot ce înseamnă volum.

Vezi și: Pepe s-a tuns și e șocat de cum arată acum: „Nu mă recunosc”

Mediu cu breton

De-a lungul timpului și pentru totdeauna, stilul anilor ’60 este foarte frecvent în tendințele de păr. Tunsorile de lungime medie, cu straturi lungi și vârfuri despicate, împreună cu un breton cu vârfuri filate revin ca cel mai popular stil de coafură, în stilul pur al Annei Karina.

Căutat de multe, acesta reprezintă o percepție de delicatețe, volum și personalitate retro și stilată.

Bob clasic

Bobul, un stil prezent din 2018, este o tunsoare care avantajează foarte mult. Este confortabil datorită ușurinței sale în aranjare. Cu siguranță îți sună cunoscut din perioada anilor ’20, botezat Shingle Bob sau Boyish Bob. 

Joacă-te cu proporțiile capului, conturând partea din spate sub formă de V și lăsând partea din față mai lungă.

Aceste tunsori au fost deja în tendință în 2020, iar în acest an revin cu forțe proaspete în saloanele de coafură datorită versatilității lor, modului în care aduc prospețime trăsăturilor și datorită stilului Breton peste tot

Bretonul – la modă în 2024

Armonia ajunge pe față pentru a dinamiza și a da mișcare trăsăturilor mai pronunțate sub formă de breton. Nu contează cum îl vrei, toate tipurile de breton favorizează și vor servi scopuri diferite: pun accent pe ochi, accentuează pomeții, ascund fruntea. Totul adaptat la fiecare formă de față și tip de păr.

Vezi și: Tunsori la modă în 2022. Așa vei ieși în evidență în acest an

Mixie cut

Noutatea nu mai puțin importantă care ajunge în tendințele acestui an este mixie cut. O tăietură în care partea din spate și tâmplele sunt mai lungi, iar partea de sus rămâne tăiată mai scurt. 

De obicei, este purtată cu breton pentru a da mai mult volum, dar asta va depinde de stilul dorit. Este tunsoarea pe care o are Miley Cyrus. Este un tip de tăietură propice pentru părul ondulat, deoarece are nevoie de textură și densitate pentru a menține efectul dorit.

Este un stil nonșalant și îndrăzneț. Cel mai bun pentru fețele rotunde și pentru persoanele îndrăznețe.

Tunsoarea care ți se potrivește cel mai bine în funcție de forma feței tale

Fiecare persoană este diferită și, indiferent cât de mult te influențează tendințele, trebuie să ajustezi tăierea pe care o preferi în funcție de forma feței tale. 

Părul este o parte esențială și găsirea tunsorii perfecte poate evidenția trăsăturile noastre faciale și poate evidenția frumusețea naturală. Pentru ca stilul să arate incredibil, este necesar să cunoști forma feței tale.

Fața ovală

Acestea sunt considerate cele mai versatile fețe, deoarece pomeții sunt proeminenți și bărbia ușor rotunjită. 

Cei care au fețe ovale au norocul de a se potrivi cu o gamă largă de stiluri de păr. De la tunsori scurte până la cele mai lungi. Aproape orice stil de coafură va arăta bine pe acest tip de față.

Vezi și: TOP 3 coafuri pentru părul mediu care vor fi la modă în 2022

Fața rotundă

Acestea sunt caracterizate prin faptul că sunt aproape echidistante în lungime și lățime, cu obraji voluminoși. 

Pentru acest tip de fețe, tunsorile care adaugă înălțime și volum în partea superioară sunt ideale pentru a alunga vizual forma feței. Stilurile de tăiere cu straturi lungi și bretonuri laterale vor ajuta la alungirea feței.

Fața pătrată

Cu maxilare conturate și frunți late, aceste fețe caută să își adauge puțină delicatețe și să încadreze fața. De aceea, tunsorile care arată cel mai bine sunt cele care aduc o anumită delicatețe și încadrează fața. Bretonurile filate sau coafurile cu bucle vor ajuta.

Fața triunghiulară

Aceste fețe au o frunte mai largă care se îngustează către bărbie și sunt cunoscute și sub numele de fețe în formă de inimă. În acest caz, trebuie să căutăm un echilibru în ceea ce privește fruntea și să îmbunătățim puțin maxilarul prin tunsori. 

Bretonurile într-o parte cu straturi moi și lungi, curtain bangs, care trec pe lângă față, vor estompa zona maxilarului și vor echilibra trăsăturile.

Un stilist bun te poate ajuta întotdeauna să găsești și să adaptezi tipurile de tunsori astfel încât să te simți confortabil.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro