În cazul în care ești terifiat de perspectiva adoptării unei legi pentru amnistie și grațiere dedicată lui Dragnea, Tudorel Toader îți explică de ce te înșeli.
În ultimele săptămâni, s-a vehiculat foarte mult în presă nivelul de presiune la care este supus Tudorel Toader de către Dragnea. Deși există un conflict mai vechi între ei, liderul PSD are influența necesară pentru a-l demite pe Toader. În contextul în care Ministrul Justiției nu este încântat de perspectivă, aduce din nou în discuție posibilitatea adoptării unei legi pentru amnistie și grațiere.
Momentan însă, doar tatonează terenul. „Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că un astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”, a afirmat Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles, încercând, probabil să ne atragă atenția asupra faptului că nu doar cei vinovați vor avea de câștigat de pe urma noii legi.
„Întrebaţi oficial şi neoficial, nu între justiţiabili, care vă vor spune aşa ceva, chiar şi între magistraţi, pentru că lucrurile, repet, încep să intre în matca lor constituţională şi, până la urmă ăsta e obiectivul pe care eu mi l-am propus. Să eliminăm abuzurile, să eliminăm temerea românilor că pot fi deduşi judecăţii chiar nevinovaţi fiind şi veţi spune: de unde? Păi, din faptul că avem de ordinul sutelor de achitaţi şi, ceea ce este bine, dacă sunt nevinovaţi, ceea ce este rău dacă au fost trimişi în judecată, urmăriţi penal, eventual arestaţi şi ţinuţi în puşcărie. Eu nu vreau să scape cel vinovat, dar nu vreau să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat. Deci, să nu scape cel vinovat şi să nu fie tras la răspundere cel nevinovat”, a continuat Tudorel Toader.
Cu alte cuvinte, dacă Liviu Dragnea, condamnat definitiv cu executare scapă de închisoare, de fapt este un lucru bun. Ai numai de câștigat din asta, pentru că vor scăpa și câțiva nevinovați.