Dragnea îi cere urgent lui Tudorel Toader să dea OUG pentru amnistie și grațiere

Dragnea îi cere urgent lui Tudorel Toader să dea OUG pentru amnistie și grațiere
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader să emită un proiect de amnistie și grațiere în cel mai scurt timp și știm cu toții de ce este atât de grăbit.

Din câte probleme urgente ar trebui rezolvate în prezent în România, liderul PSD și, implicit, guvernul condus de Viorica Dăncilă încă au pe ordinea de zi modificarea legilor Justiției.

Liviu Dragnea a spus că până acum, Paul Stănescu a fost cel care s-a opus unui proiect privind amnistia și grațierea. Acum, că el nu mai e în funcția cheie care incomoda anumiți demnitari, Tudorel Toader are mână liberă să grăbească găsirea unei soluții care să-l ajute și pe Dragnea.

Se pare chiar că șeful PSD l-a acuzat pe ministrul Justiției că nu a făcut niciun demers în acest sens, iar dacă săptămânile următoare nu va prezenta un astfel de proiect, va cere Comitetului Executiv al PSD să ia o decizie. Probabil intuiești la ce se referă decizia.

Tudorel Toader este forțat să găsească o soluție până la sfârșitul acestui an, deci nu mai are la dispoziție decât o lună.

Pe 26 noiembrie, Dragnea a declarat, evident, cu totul altceva:

„Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo OUG de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins că nu se va adopta niciun fel OUG de amnistie pe 1 decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat președintele PSD, potrivit Digi24.

De asemenea, se face că nu știe nici dacă o eventuală OUG va fi implementată de luna viitoare.

La rândul ei, Viorica Dăncilă s-a fâstâcit când jurnaliștii i-au pus aceeași întrebare și a declarat, probabil fără să-și dea seama, că “încă nu a discutat cu o anumită persoană” despre acest subiect pentru a lua o hotărâre.

Același Liviu Dragnea a declarat că premierul României, prin funcția sa, are dreptul de a lua toate deciziile în guvern.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI