Secretul celei mai gustoase salate de vinete. Ce trebuie să pui peste ceapă ca să iasă delicioasă

Secretul celei mai gustoase salate de vinete. Ce trebuie să pui peste ceapă ca să iasă delicioasă
Secretul celei mai gustoase salate de vinete. Ce trebuie sa pui peste ceapa ca sa iasa delicioasa

Se apropie vara, iar gospodinele pregătesc preparate cu o consistență mai ușoară, pentru a putea fi savurate la temperaturi ridicate. Și, pentru că salatele sunt vedeta sezonului cald, una dintre cele mai populare este cea de vinete. Care este secretul pentru cea mai gustoasă salată de vinete.

Rețetă simplă salată de vinete

O lingură de salată de vinete întinsă pe pâine, cu o feliuță de roșie deasupra, este o gustare perfectă pentru cei mici și cei mari, mai ales în sezonul cald.

Tu știai asta? Există un ingredient secret pe care gospodinele îl integrează în rețetă, pentru ca pasta de vinete să fie de-a dreptul delicioasă. Iată alimentele de care ai nevoie pentru celebra salată:

Ingrediente:

  • un kilogram de vinete
  • un pahar de untdelemn;
  • o ceapă roşie;
  • o lingură de oţet de mere;
  • două roşii coapte;
  • sare și piper (după gust);

Mod de preparare

Pentru început, vei pune vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie. Apoi, cureți vinetele de cojile arse, le dai cu sare şi le lași să se scurgă de zeamă.

Între timp, toci mărunt ceapa, apoi speli cubulețele mici în apă rece pentru a scăpa de amăreala oxidată. În continuare vei amesteca ceapa cu oţetul de mere.

Toacă vinetele până obții o pastă, după care vei adăuga treptat ulei, puţin câte puţin, până se-ntăreşte şi se face spumoasă compoziția. La final, trebuie să adaugi ceapa amestecată cu oțetul de mere.

La final, vei omogeniza vinetele cu o maioneză preparată din două gălbenuşuri de ou, 200 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriţă piper măcinat, 1 lingură smântână de frişcă şi 3 căţei usturoi.

Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre consumul salatei de vinete

„Vreți o salată de vinete delicioasă și dietetică? Atunci secretul stă în frecare. Ce vreau să spun cu asta? Noi, românii, avem tendința să punem așa de mult ulei în salata de vinete că până la urmă ne iese o maioneză.

Ei bine, coaceți vinetele în flacără, lăsați-le la scurs, ca să iasă din ele zeama aceea iute. Apoi tocați-le, puneți-le într-un castron adânc.

Cu un linguroi pe măsură, frecați-le cinci până la zece minute.Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.

Atunci, în final, nu veți avea o salată de vinete, ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine. Încerca-ți, dacă nu mă credeți”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic.